Fotogaléria:Dlhodobý test: Škoda Superb: Dobrý začiatok

Štúdia športovo rezaného SUV je predobrazom nového modelu, ktorý sa začne predávať v budúcom roku.


Vízia crossoveru využíva techniku modelu Leon a zároveň naznačuje budúci vývoj dizajnu Seatu, údajne je však len krôčik od sériovej podoby. Oranžová štúdia predstavená na ženevskom autosalóne rozvíja súčasný dizajnový štýl značky Seat a pridáva niekoľko nových výrazných prvkov, ktoré zdôrazňujú zameranie vozidla. Sériový model sa začne vyrábať budúci rok a rovnako ako sesterské SUV Škoda bude vychádzať z továrne vo východočeských Kvasinách.

Dĺžka karosérie je 4,66 metra, čo je o 12 cm viac ako kombi Leon ST. Rázvor je veľkorysý, meria 2,79 metra, veľký je aj batožinový priestor s objemom vyše 600 dm3. Platforma MQB bude z veľkej časti spoločná s Leonom a ďalšími modelmi. Automobilka spomína možnosť použiť dvojlitrové motory s výkonom až 176 kW (TDI), resp. 220 kW (TSI), rovnako ako hybridný pohon. Čo z toho sa dostane do sériovej výroby, zatiaľ ale nie je jasné.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Slovensko

Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.
  • Dopravná poradňa

    Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.