Nové SUV Škoda Kamiq: splnila sa naša predpoveď spred niekoľkých týždňov!

Nie je to žiadny hoax alebo falošná správa, Škoda má skutočne SUV s novým názvom Kamiq. Jeho dizajn sme predpovedali exkluzívne na autoviny.sk začiatkom roka!
Vydané  Text: 

Naša vizualizácia SUV Škoda so svetlometmi v štýle Superbu sa nakoniec ukázala ako reálna - Škoda predstavila nový crossover Kamiq!
Začiatkom roka sme zverejnili článok Exluzívne foto: Kodiaqu svetlá od Superbu prospeli, naopak to nefunguje, v ktorom ste mohli nájsť SUV Kodiaq s upravenými svetlometmi v štýle Superbu. Tento náš odhad možného budúceho dizajnu mladoboleslavského SUV vôbec nebol tak odvážny, veď teraz Škoda predviedla úplne nové SUV pre čínsky trh s názvom KAMIQ a využíva pritom dizajn z našej januárovej vizualizácie!
SUV Škoda Kamiq pre čínsky trh prakticky prezlieka európsky Karoq do nového šatu, má rozmery 4390×1781×1593 mm (dš×v×). Čínsky Karoq je totiž v porovnaní s tým európskym až o desať centimetrov dlhší, pretože tamojší trh vyžaduje o niečo odlišné rozmery. Je to taký štandard, aj Mercedesy sa pre Čínu dodávajú o niečo dlhšie ako u nás. Kamiq bude v ponuke predajcov figurovať ako menšia alternatíva ku Karoqu, najväčším SUV naďalej ostáva Kodiaq.
Viac fotografií v galérii k článku. Prvé novinárske zábery Škoda Kamiq sa objavia zrejme až v apríli, kedy je naplávanovaná premiéra vozidla na autosalóne v Pekingu. Novinka bude debutovať s 1,5-litrovým benzínovým štvorvalcom s výkonom 110 koní, vyrábať sa bude v Šanghaji. Ak sa vám nový Kamiq veľmi páči a zúfate si, že prečo Škoda niečo podobné nepripraví aj pre Európu, vedzte, že sa niečo podobné chystá. Na platforme koncernu Volkswagen MQB A0 vyrastie nová generácia Fabií aj vo variante crossover, ktorý bude síce o niečo menší ako čínsky Kamiq, bude sa podobať napríklad na Seat Arona.








Pokračujte na ďalší príspevok »



auto motor a šport č. 4/2024

Štatút reklamnej a propagačnej súťaže FERRAGAMO RED LEATHER – auto motor a šport č. 4/2024

  • PREAMBULA Tento Štatút propagačnej a reklamnej súťaže FERRAGAMO RED LEATHER – auto motor a šport“ (ďalej len „Súťaž“) je záväzným dokumentom, ktorý upravuje pravidlá Súťaže a presne určuje podmienky riadneho priebehu Súťaže (ďalej len „Štatút“). Článok I VYHLASOVATEĽ A PARTNER SÚŤAŽEInzercia 1.1 Vyhlasovateľom Súťaže je spoločnosť Motor Media CS s.r.o., sídlo: Námestie slobody 11, 811 06 Bratislava – mestská časť… Prečítať celé

      
  • auto motor a šport č. 4/2024

    Štatút reklamnej a propagačnej súťaže MONTBLANC LEGEND BLUE – auto motor a šport č. 4/2024

  • PREAMBULA Tento Štatút propagačnej a reklamnej súťaže MONTBLANC LEGEND BLUE – auto motor a šport“ (ďalej len „Súťaž“) je záväzným dokumentom, ktorý upravuje pravidlá Súťaže a presne určuje podmienky riadneho priebehu Súťaže (ďalej len „Štatút“). Článok I VYHLASOVATEĽ A PARTNER SÚŤAŽEInzercia 1.1 Vyhlasovateľom Súťaže je spoločnosť Motor Media CS s.r.o., sídlo: Námestie slobody 11, 811 06 Bratislava – mestská časť… Prečítať celé