VIDEO: Dacia Lodgy Techroad je skutočným rodinným autom! Týmto nás prekvapila:

Segment rodinných MPV pomaly vymiera a na trhu zostávajú posledné modely, ku ktorým môžeme zaradiť aj Daciu Lodgy. Tá sa dokázala prispôsobiť módnym trendom a tento rok prišla aj vo verzii Techroad.
Vydané  Text: 
Nikomu sa o tomto aute v posteli nesníva, nikto o ňom nenapíše ódu oslavujúcu jazdné vlastnosti a žiaden chlapec si obrázok tohto auta nezavesí nad posteľ. Je to len ďalší spotrebič podobný televízoru či práčke, ktorý má v rodine jasnú úlohu – slúžiť dobre, spoľahlivo a čo najdlhšie. Pokiaľ sa na testované auto pozeráte rovnako, budete s modelom Lodgy spokojní. **Vo veľkokapacitnej konfigurácii dokonca odveziete sedem dospelých ľudí. Tých skutočných, s vyšľachteným pivným rezervoárom a výškou presahujúcou 185 cm.** Dostatok miesta je totiž aj v treťom rade, kde okrem plnohodnotného sedenia nájdete aj vyklápacie okienko či postranné opierky s držiakom na vodu. Druhý rad je vyhradený najmä pre deti. Napriek tomu, že samotná lavica je delená len v pomere 60 : 40, disponuje tromi plnohodnotnými miestami s úchytmi ISOFIX. Potešia vyklápacie stolíky či veľké okná, ktoré poskytujú nerušený výhľad na krajinu. **Kým nad hlavou je miesta na rozdávanie, vyšší cestujúci môžu v druhom rade zápasiť s miestom v oblasti kolien.** Najpríjemnejšie sa sedí vpredu, na mieste vodiča. Polohu za volantom si nájdu všetky druhy postáv, samotné nastavovanie prostredníctvom archaických páčok a pružín však môže chvíľku trvať. Vyzdvihnúť musím naozaj ničím nerušený výhľad z auta cez gigantické sklenené plochy. V prípade slnečných dní však počítajte s prenikajúcim teplom a nezabudnite si k povinnej výbave pribaliť aj opaľovací krém. **Jednoduchá palubná doska je umiestnená nižšie ako v bežných autách, čo môže robiť problémy pri odčítavaní údajov z centrálneho dotykového displeja.** Samotné ovládanie multimediálneho systému považujeme za intuitívne a sme radi, že už aj Dacia začala ponúkať funkciu zrkadlenia obrazovky telefónu vo svojich modeloch.
Novinkou je tiež špeciálna výbava Techroad s efektnými dizajnovými doplnkami prinášajúca krajšie čalúnenie a červené detaily karosérie. Jazdné vlastnosti však zostali nezmenené. **Napriek tomu, že sme Lodgy testovali v oplastovanej verzii, svetlá výška podvozka zostala v porovnaní s klasickým modelom nezmenená.** Na terénne expedície budete musieť zabudnúť, no rozbité poľné cesty zvládnete ľavou zadnou. Navyše kombináciu vznetového štvorvalca 1.5 dCi a šesťstupňovej manuálnej prevodovky považujem za to najlepšie, čo si môžete do Lodgy v súčasnosti objednať. Kultivovaný agregát ponúka dostatok výkonu a výbornú spotrebu nepresahujúcu 5,4 l/100 km. Pohodlné je tiež cestovanie na diaľnici, kde vďaka dlhším prevodom motor točí len niečo nad 2 500 ot./min.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »