Obstálo malé Volvo XC40 v nárazovom teste? Pozrite si výsledky Euro NCAP!

Model XC40 od spoločnosti Volvo Cars rozšíril svoju zbierku o ďalšie ocenenie, keď získal päť hviezdičiek a najvyššie hodnotenia v nárazových skúškach organizácie Euro NCAP za rok 2018. To znamená, že XC40 sa pridal k svojim väčším súrodencom zo série 60 a 90 ako jedno z najbezpečnejších vozidiel na cestách. **Skúšky organizácie Euro NCAP v roku 2018 boli doposiaľ… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Model XC40 od spoločnosti Volvo Cars rozšíril svoju zbierku o ďalšie ocenenie, keď získal päť hviezdičiek a najvyššie hodnotenia v nárazových skúškach organizácie Euro NCAP za rok 2018. To znamená, že XC40 sa pridal k svojim väčším súrodencom zo série 60 a 90 ako jedno z najbezpečnejších vozidiel na cestách.
**Skúšky organizácie Euro NCAP v roku 2018 boli doposiaľ najťažšie, pretože sa pri nich použili nové a náročnejšie kritériá na bezpečnostné technológie, ako je napríklad detekcia cyklistov s automatickým brzdením či núdzový systém udržania vozidla v jazdnom pruhu.** Celkovo získal nový model XC40 najvyššie bezpečnostné hodnotenie spomedzi všetkých vozidiel na základe nového protokolu. „Nový model XC40 je jedným z najbezpečnejších vozidiel na trhu,“ uviedol Malin Ekholm, šéf Bezpečnostného centra spoločnosti Volvo Cars. „Štandardne sa dodáva s najväčšou ponukou bezpečnostných technológií než ktorékoľvek iné malé SUV. Tie pomáhajú vodičom s detekciou a prevenciou nárazov, bezpečným udržaním vozidla v jazdnom pruhu a zmierňovaním dôsledkov neúmyselného zídenia z cesty.“
**Všetky testované vozidlá značky Volvo, ktoré sú dnes v predaji, získali vo svojom príslušnom hodnotení organizácie Euro NCAP päť hviezdičiek.** Pri prestížnom udeľovaní cien organizácie Euro NCAP za Najlepšie auto v triede z hľadiska bezpečnosti za rok 2017 získal najlepšie celkové hodnotenie model XC60 v kategórii veľké terénne vozidlo aj ako najlepšie vozidlo vôbec. Model XC90 získal rovnaké ocenenie v roku 2015. **V marci získalo vozidlo XC40 titul Európske auto roka 2018. Stalo sa tak prvým Volvom, ktoré získalo toto prestížne ocenenie, a odvtedy patrí k najpredávanejším modelom značky Volvo.** Spoločnosť v máji oznámila, že vo svojich výrobných zariadeniach v Európe aj Číne rozšíri jeho výrobu, aby uspokojila ohromujúci dopyt po tomto vozidle.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Rozhovor

Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.
  • LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

    Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox.