VIDEO: Vodič snežného pluhu v Amerike vyčíňal na diaľnici. Takto zničil desiatky áut

Tak toto by nepotešilo asi ani jedného z nás. Na druhej strane, aspoň bolo odhrnuté…
Vydané  Text: 
Zima so sebou prináša rôzne nástrahy. Či už ide o snehové jazyky, poľadovicu či silný vietor, nejedného vodiča už vyčíňanie prírody neraz zaskočilo. Avšak málokto by čakal, že snežný pluh, ktorý sa má starať o poriadok na ceste, bude stáť za jeho najväčším neporiadkom. V americkom štáte Ohio sa o pomerne kurióznu situáciu postaral vodič snežného pluhu, ktorý musí mať svoju prácu „veľmi rád“. Video, ktoré zachytáva **udalosť z Ohio Turnpike v Erie County z 23. januára** je dokonalou ukážkou slovného spojenia *„To sa tak nerobí do psej matere!“*. Vodič snežného pluhu pri čistení diaľnice od snehu v rýchlosti 70 míľ za hodinu (cca. 112 km/h) asi príliš nerozmýšľal. Autom jednoducho sneh prehadzoval z jednej strany cesty na druhú. **Výsledkom tohto „odhŕňania“ je viac ako 47 poškodených áut a 12 zranených ľudí**.
### Nikto neutrpel vážnejšie zranenia Viacerí účastníci tomuto vyčíňaniu a následnému styku s gejzírom ťažkého snehu jednoducho nemohli zabrániť. Niektorým odlietavajúci sneh poškodil prednú časť karosérie, iným zase rozbil čelné okno. Našli sa však aj vodiči, ktorí náraz snehu nečakali a ich reakciou skončili mimo diaľnice. Vodič snežného pluhu bol krátko po udalosti identifikovaný. **Ide o 54 ročného muža menom Timothy S. Rakay z mesta Berea**. Za odmenu **dostal neplatené voľno a aktívne spolupracuje s tamojšími úradmi**. Počas testu na alkohol a drogy mu v krvi nebolo nič nájdené. Vodiči, ktorých auto bolo poškodené alebo skončili mimo cesty dostali od vedenia tamojšieho podniku na údržbu komunikácií možnosť ubytovania sa v hoteli, pokiaľ sa ich auto opäť nepodarí uviesť do prevádzky. **Čo sa stane s vodičom pluhu zatiaľ nie je jasné. Celým prípadom sa však už zaoberá tamojšia prokuratúra**.




Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »