Motoristickí novinári vybrali najlepšie autá, ktoré testovali v roku 2021! Pozrite si rebríček Petra Orosza

„Ak sa ešte raz neobzriete za autom popri tom, ako od neho odchádzate, vybrali ste si nesprávne auto.“ V roku 2021 našimi rukami prešlo množstvo zaujímavých áut. Za týmito by sme sa radi ešte raz obzreli…
Vydané  Text: 
**Petrov výber:** ### Dacia Logan LPG (AMS 10/2021) Vzhľadom, spracovaním aj technikou sú nové Dacie minimálne o dve triedy vyššie než predchádzajúce generácie. V období rekordných cien pohonných hmôt sme si najviac obľúbili práve dvojpalivovú verziu, ktorá disponuje plnohodnotnými nádržami na benzín a ropný plyn (LPG). **Maximálny dojazd tak bez väčších problémov presiahne 1 200 kilometrov, čo je hodnota, ktorú dnes neponúkajú ani niektorí zástupcovia manažérskej strednej triedy.** Nízke prevádzkové náklady [Logan](https://www.autoviny.sk/info/121041/digitalne-predplatne) kombinuje s komfortným podvozkom, priestranným interiérom, veľkým batožinovým priestorom a naozaj bezkonkurenčnou cenou.
Predok nového Loganu je od menšieho Sandera na nerozoznanie. Treba však uznať, že nový look Loganu pasuje a konečne vyzerá ako poriadne auto.
### Ford Kuga Hybrid (AMS 7/2021) Hybridná [Kuga](https://www.autoviny.sk/testy/122542/ford-kuga-hybrid-prekonala-vsetky-nase-ocakavania-je-to-vyborne-jazdiace-a-usporne-suv-ktore-robi-vodicovi-radost) patrila k najväčším prekvapeniam tohto roka. Dovolím si napísať, že **jej full hybridný pohon dokáže zatieniť aj samotnú Toyotu, čo je azda najväčšia pochvala, ktorú môže Kuga v tomto segmente získať.** Stredne veľké SUV však vyniká aj v iných oblastiach. Vyzdvihnúť môžem napríklad starostlivo naladené riadenie a podvozok. Auto tak brilantne kombinuje komfort, vyvážené jazdné vlastnosti a precízne reakcie na povely vodiča. Konzervatívca, ako som ja, navyše potešili fyzické ovládače v interiéri, príjemné materiály a akustický komfort na diaľnici.
### Volkswagen ID.4 GTX (AMS 1/2022) Toto je azda prvý elektromobil, s ktorým som absolvoval [trasu Bratislava – Košice](https://www.autoviny.sk/testy/123146/test-volkswagen-id4-gtx-z-bratislavy-do-kosic-s-jedinou-zastavkou) bez strachu z nedostatočného dojazdu. Doteraz sa výlety s elektromobilmi nezaobišli bez vypnutého kúrenia a pomalej jazdy v pravom pruhu za poľským kamiónom. **V prípade ID.4 som si mohol konečne užiť maximálnu rýchlosť na diaľnici aj klimatizáciu bez náhlych stavov psychickej úzkosti.** S elektrickým Volkswagenom som absolvoval len jedinú zastávku, počas ktorej sa auto nabilo skôr, než som stihol dojesť obed. Čerešničkou na torte bol dychberúci výkon, ktorý verzia GTX kombinuje s perfektným odhlučnením a komfortným podvozkom. Konečne auto na baterky, s ktorým by som si vedel predstaviť každodenný život.
Zvonku vynikne aerodynamický vzhľad s pomerne nízkou siluetou, do očí hneď udrú aj obrovské disky kolies
### Porsche Cayenne Turbo GT (AMS 9/2021) Potrebuje svet 2 300 kilogramov vážiace SUV s výkonom 471 kW (640 k) a zrýchlením z 0-100 km/h za 3,3 sekundy? Určite nie. Rovnako ako misia Apollo alebo Burdž chalífa, aj samotné [Porsche Cayenne Turbo GT](https://www.autoviny.sk/testy/122680/porsche-cayenne-turbo-gt-vyskusali-sme-supersportove-suv-ktore-prekonalo-rekord-na-nurburgringu) **symbolizuje oveľa viac než len požiadavky zákazníkov.** V tomto prípade ide predovšetkým o prezentáciu technologickej vyspelosti, dokonalého inžinierstva a dlhoročných skúseností, akými nedisponuje takmer žiadna iná značka na svete.

Motoristickí novinári vybrali najlepšie autá, ktoré testovali v roku 2021! Pozrite si rebríček Juraja Hrivnáka:

„Ak sa ešte raz neobzriete za autom popri tom, ako od neho odchádzate, vybrali ste si nesprávne auto.“ V roku 2021 našimi rukami prešlo množstvo zaujímavých áut. Za týmito by sme sa radi ešte raz obzreli...




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »