Aplikácia Lexus Link pomáha znížiť spotrebu a zobrazí aj servisnú históriu auta

Takmer každá automobilka dnes ponúka pokročilú konektivitu automobilu so smartfónmi. Má to zmysel, pretože vďaka aplikácii môže mať majiteľ lepší prehľad o svojom vozidle. Tie lepšie automobilky ponúkajú aj pridanú hodnotu, ktorou sú spravidla prémiové funkcie. Aké ponúka Lexus Link, tomu sa venuje nasledujúci príspevok.
Vydané  Text: 
Novinky na automobilovom trhu to dnes nemajú ľahké. Musia zákazníkov zaujať nielen jazdnými vlastnosťami, dizajnom a výkonom, ale aj využitím najnovších technológií. Výrobcovia súperia o titul najinovatívnejšieho a najpokročilejšieho auta. Mobilné aplikácie prepojené s automobilom sú čoraz populárnejšie, jednou z nich je Lexus Link. Čo by ste o nej mali vedieť? ### Vždy v kontakte Modely Lexus sa vždy zameriavali na komfort a hoci im nikdy nechýbali pohodlné sedadlá, dobre nastavené odpruženie či prvotriedne odhlučnenie, je čas vybaviť ich novými technológiami. Práve požiadavky zákazníkov viedli značku k vývoju nového systému Lexus Link, ktorý ponúka široké možnosti a intuitívne ovládanie. Vďaka nemu je auto prepojené s mobilným zariadením, ktoré máme takmer stále pri sebe. Prepojenie auta so smartfónom nám umožňuje neustále s ním komunikovať. Je to praktický doplnok, ktorý vám pomôže naplánovať si cestu, nájsť auto na parkovisku, alebo zlepšiť štýl jazdy. **Aké funkcie ponúka aplikácia Lexus Link**?
### Hybrid Coaching Dlhoročné skúsenosti značky Lexus s výrobou hybridných automobilov znamenajú, že na hospodárnu jazdu nepotrebujete špeciálne školenia. Elektrifikované hnacie jednotky sú efektívne, no spotreba paliva môže byť ešte nižšia, ako očakávate. Na to sa oplatí využiť funkciu Hybrid Coaching v aplikácii Lexus Link. Analyzuje jazdný štýl a trasy vodiča, aby mu dala **tipy, ako môže ešte viac znížiť spotrebu paliva** a emisie svojho vozidla. Posúdenie štýlu jazdy jednotlivých trás je dostupné aj vo forme histórie jázd a každú z nich možno označiť ako súkromnú alebo pracovnú. ### Niečo pre zábudlivcov Pootvorené okná, odomknuté dvere alebo zapnuté svetlá. Každému vodičovi sa už podarilo zabudnúť na niektorú z týchto vecí. Ako vlastník najnovšieho modelu **[Lexus ES 300h](https://www.autoviny.sk/novinky/122425/novy-lexus-es-silny-konkurent-pre-bmw-radu-5-uz-nema-spatne-zrkadla-a-interierom-prekonal-vsetky-ocakavania)** môžete skontrolovať stav každej z nich v aplikácii Lexus Link. Zobrazenie stavu vozidla vám tiež umožní zistiť, koľko paliva zostáva v nádrži. Nový hybrid Lexus NX umožňuje ešte viac. Používatelia tohto modelu môžu použiť aplikáciu Lexus Link na diaľkové otváranie a zatváranie auta, ovládanie klimatizácie alebo zapnutie výstražných svetiel, aby ho ľahšie našli na preplnenom parkovisku. Majitelia radu **450h +**, teda s plug-in hybridným pohonom, pomocou aplikácie skontrolujú aj úroveň nabitia batérie.

NOVÝ LEXUS ES: Silný konkurent pre BMW radu 5 už nemá spätné zrkadlá a interiérom prekonal všetky očakávania

Má mimoriadne tichú kabínu, luxusné vyhotovenie interiéru a jazdné vlastnosti, ktoré z neho robia silného konkurenta pre európske prémiové automobilky a ich väčšie sedany.

### Súkromný detektív Táto možnosť je užitočná najmä na preplnených parkoviskách alebo v spleti ulíc mesta. **Funkcia** **Find My Lexus** bude tiež neoceniteľná pre tých, ktorí zdieľajú auto s inou osobou, pretože pomocou aplikácie Lexus Link môžete nielen zistiť, kde je vaše auto zaparkované a zobraziť cestu k nemu s podrobnými pokynmi, ale aj zdieľať polohu Lexusu s niekým iným. Máte svoju obľúbenú navigačnú aplikáciu? Žiaden problém – trasu k zaparkovanému autu možno poslať aj pomocou aplikácií pre Apple Maps alebo Google Maps. ### Včasná kontrola K legendárnej spoľahlivosti a dlhej životnosti vozidiel Lexus prispieva aj skvelá servisná podpora a včasná údržba. Nemusíte však sledovať kalendár, aby ste sa do servisu dostali včas. **Blížiaci sa termín návštevy vám pripomenie aplikácia**, naznačí vhodný dátum a **zobrazí servisnú históriu auta**. ### Naplánujte si trasu z pohovky Čo spája kúpanie vo vani, ležanie na pohovke alebo sedenie za stolom? V každej z týchto situácií si môžete naplánovať trasu a odoslať ju do navigácie svojho Lexusu – samozrejme, pokiaľ je ňou auto vybavené. S aplikáciou Lexus Link si môžete naplánovať cestu z ľubovoľného miesta a **preniesť ju do navigačného systému vášho auta**. Ak nie je možné prekonať celú trasu autom, ďalšia cesta do cieľa sa zobrazí v aplikácii.

LEXUS LC dostane lepší podvozok a nové limitované edície pre Slovensko

Na rok 2022 pripravil Lexus zlepšenia modelov Lexus LC Coupé a LC Convertible








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!