Najúspešnejšie filmy o autách, ktoré sa oplatí vidieť! (1.časť)

Le Mans, Fast and Furious, Ronin, Gone in 60 Seconds, The Italian Job, The Transporter
Vydané  Text: 
### Le Mans Vydané: 1971 Aj keď je tento film fikciou, je to tiež celkom presný pohľad do sveta vysokoprestížnych vytrvalostných pretekov. **Hviezdnymi vozidlami tohto filmu sú McQueenov ikonický Gulf Team Porsche 917 a Ferrari 512LM**. 24 hodín Le Mans sú považované za **najťažšie vytrvalostné preteky na svete** a táto 13,5-kilometrová trasa funguje ako skúšobná pôda pre výrobcov vozidiel a vodičov z celého sveta.
### Rýchlo a zbesilo Vydané: 2001 **Legendárna sága, milovaná alebo nenávidená**. Našla si množstvo fanúšikov a stala sa z nej kultová záležitosť, no ako každý film či dielo, má aj skupinu ľudí, ktorí jej na chuť neprišli. Odhliadnúc od rôznych názorov na dejové línie či herecké schopnosti obsadenia, nemožno celej ságe uprieť, že má jedny z **najlepších rýchlych adrenalínových automobilových scén všetkých čias**. A takmer v každej časti zvyšujú pôsobivosť o ďalší level. Aj keď sa určite nedá povedať, že všetky kaskadérske kúsky sú realistické, stále sú pôsobivé a zábavné. V neposlednom rade treba vypichnúť famózny hudobný výber v každej časti!
### Ronin Vydané: 1998 Ronin je slušný špionážny film, ktorý sa vyznačuje skvelou lokáciou, scénami a skvelými výkonmi od veľmi solídneho hereckého obsadenia. Frankenheimer sa spoľahol na rovnaký prístup ako pri natáčaní Grand Prix, pričom vopred pripravil scénické sekvencie aby maximalizoval drámu. Ronin, ktorý prichádza **tesne pred érou počítačom vylepšenej akcie** Rýchlo a zbesilo, srší hmatateľnou energiou a zostáva vzrušujúcou jazdou bez ohľadu na to, či sú na obrazovke autá alebo nie.
### Gone In 60 Seconds Vydané: 2000 Najprv pár slov o origináli: Gone in 60 Seconds, v réžii kaskadéra H.B. Halicki, je jedným z najzvláštnejších filmov všetkých čias, sériou zošitých automobilových scén a kaskadérskych kúskov spojených s dialógom, ktorý sa pokúša sprostredkovať prepracovaný príbeh skupiny zlodejov, ktorí okradli celý náklad áut. Názory na tento film sa väčšinovo zhodujú na tom, že je na hranici nepozerateľnosti. Remake je v podstate presný opak: neuveriteľne uhladený Jerry Bruckheimer, hviezdne nabitý lúpežný film, ktorý sa sleduje s ľahkosťou. Nicolas Cage je majster zlodejov, ktorý musí ukradnúť 50 áut za 96 minút. Medzi jeho parťákov patrí Robert Duvall a Angelina Jolie. **Keby nebolo tohto filmu, je celkom možné, že by nikdy nevzniklo 10 filmov Rýchlo a zbesilo**. V každom prípade sa tento akčný/dobrodružný krimi film určite oplatí pozrieť.
### The Italian Job Vydané: 1969 Tento britský film o lúpežiach v hlavnej úlohe s Michaelom Cainom (prerobený v roku 2003 Markom Wahlbergom) ukazuje **skupinu zlodejov, ktorí prevážajú svoju korisť cez Turín v Taliansku v červenom, bielom a modrom Mini Cooper**. Zaujímavý film plný očarujúcich kúskov, a najdôležitejšie, že centrálna lúpež a jej následky sú úžasne dobre prevedené. Hoci sú filmy Rýchlo a zbesilo dosť odlišné v tóne a štýle, vďačia za veľa tejto bujarej kultovej klasike.
### The Transporter Vydané: 2002 Je málo známym faktom, že tento film napísal Luc Besson – ten istý muž, ktorý nám priniesol Profesionála, Piaty element a Lucy. Dáva to veľký zmysel, keď si uvedomíte, ako majstrovsky tento **film vyvažuje bojové umenie, automobilové naháňačky a pomerne slušný dej** (čo sa o následných pokračovaniach, žiaľ, povedať nedá). Toto je tiež jeden z filmov, ktoré do filmového povedomia priviedli hviezdneho Jasona Stathama. Ide o príbeh vodiča, ktorý poruší svoju prísnu zásadu „žiadnych otázok“, keď si uvedomí, že balík, ktorého prepravu si najali, je v skutočnosti žena. Zaujímava informácia je, že hlavným autom prepravcu vo filme je model **BMW 750iL z roku 1998**.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!