Hľadáte naozaj spoľahlivé auto? Rebríček What Car? zverejnil porovnanie značiek áut, odpovedalo 16-tisíc motoristov

V každoročnom prieskume motoristického časopisu What Car? si Lexus udržal status najspoľahlivejšej značky. Vodiči ocenili kvalitu a trvanlivosť značky, ako aj výnimočnú starostlivosť o zákazníka. Prieskumu sa zúčastnilo viac ako 16-tisíc vodičov a majiteľov áut.
Vydané  Text: 

Už piaty rok Lexus dominuje rebríčku What Car?. Výsledok 98,7 percent je jednoznačne najlepší z tridsiatich výrobcov, ktorých uvádzali respondenti v prieskume. Je to jasné potvrdenie kvality samonabíjacích hybridov značky Lexus, ktoré oceňujú zákazníci v západnej a strednej Európe. Japonská prémiová značka dominuje nielen v celkovej kategórii, ale aj v rebríčku hybridov do päť rokov. Tu sa v prvej štvorke vynímajú výsledkami až dva Lexusy. Na prvom mieste sa umiestnil model NX s výsledkom 99,8 percent a štvrtý bol model UX s 98,4 percentami. To dokazuje, akej veľkej dôvere zákazníkov sa tešia hybridné automobily Lexusu, ktorý je priekopníkom elektrifikácie medzi prémiovými značkami. „*Lexus nastavuje štandard v oblasti spoľahlivosti. Jeho autá sú spoľahlivé, poruchovosť je veľmi zriedkavá, servis rýchly a opravy sú cenovo dostupné. Aj vďaka spoľahlivosti modelov ako sú NX alebo UX si značka buduje dôveru v hybridné technológie*,” myslí si **Steve Huntingford**, šéfredaktor časopisu, ktorý prieskum realizoval. Prieskum spoľahlivosti What Car? je ďalším nezávislým potvrdením kvality automobilov Lexus. Je o to cennejší že sa ho zúčastňujú majitelia a užívatelia automobilov, vďaka ktorým sa možno presne dozvedieť, čo sa v testovaných autách kazí a ako funguje zákaznícky servis každej z automobilových značiek.

Lexus už pracuje na novom SUV, čo o ňom vieme?

Koncepčné modely Lexus nám umožňujú nahliadnuť do budúcnosti. Sériové autá japonskej značky sú často rovnako odvážne ako ich predchodcovia v dizajnérskom štúdiu. Bude sa história opakovať aj v prípade nového SUV s elektrickým pohonom, ktoré príde na trh budúci rok? Premiéru by malo mať v druhej polovici roku a auto pripravené na sériovú výrobu bude s najväčšou pravdepodobnosťou kombinovať vlastnosti Lexusu LF-1 Limitless a LF-Z Electrified.








Pokračujte na ďalší príspevok »



SERVIS / PORADŇA

Ak predávate jazdené auto, legálne môžete zvýšiť cenu o stovky eur

  • Na trhu sa nachádzajú tisíce a tisíce jazdených áut, každé z nich súťaží o pozornosť potenciálnych kupujúcich.

     Najlepšie preto je, keď sa odlišujú kompletnou servisnou históriou, čo najlepšou technickou kondíciou a čistotou. Niekoľko realistických tipov, ako zvýšiť hodnotu jazdeného auta a na čo dbať, aby sa zbytočne neznižovala.
  • AUTO ROKA SLOVENSKO

    Finále Auto Roka Slovensko sa blíži. Odborná porota už odovzdala svoje hlasy

  • Nová nezávislá súťažná anketa je zastrešená odbornou porotou zloženou z motoristických novinárov, influencerov a odbornej verejnosti.

     V nedeľu, 14. marca prebehli v areáli Slovakia ringu spoločné testovacie jazdy. Väčšina poroty svoje hlasy udelila priamo na mieste, absentujúci členovia budú hlasovať individuálnou formou.  Pokračuje tiež hlasovanie v internetovej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti.
  • Autopriemysel / Čínske automobilky

    Riaditeľ BMW prekvapil: Čína nie je hrozbou, clá na elektromobily nezvyšujte

  • Európski výrobcovia áut sa obávajú, že by Čína reagovala na európske clá rovnako. Pre BMW je Čína najväčším trhom a ostatné automobilky takisto preferujú zachovanie voľného trhu.

     Zatiaľ čo pre BMW a Mercedes nemusí byť Čína problémom, Stellantis a Renault nové lacné značky ohrozujú. 
  • Prvá jazda

    Prvý test nového VW Tiguan 1.5 eTSI: Je na mieste hovoriť o revolúcii?

  • Každý marketingový špecialista sa hrozí zadania, že má vytvoriť kampaň na produkt „pre každého“. Lenže Tiguan takým produktom je a zdá sa, že výrobca našiel recept na to, ako ho spraviť naozaj dobre.

     Nová generácia je síce podstatne drahšia ako predchodca, ale aj lepšie vybavená už v základnej výbave. Prikladáme aj slovenské ceny.