Pár očí navyše. Vybrali sme TOP 4 najlepšie kamery do auta

Prinášame vám rebríček štyroch najlepších autokamier do auta. Keďže je dnes dobré mať záznam z jazdy, určite sa niektorá z nich bude hodiť. Používate kamery v aute aj vy? Ak áno, tak akú?
Vydané  Text: 
Z času na čas je dobré mať poruke kameru. Nielen na zachytenie krásnych životných okamihov, ale aj napríklad na zachytenie dopravnej nehody či inej situácie. Prinášame vám preto redakčný výber štyroch najlepších kamier do auta, ktoré vám môžu výrazným spôsobom pomôcť. ### Profio X5
Profio so svojim modelom X5 prináša celý zabezpečovací systém. Ide o multifunkčné zariadenie určené na spracovanie telemetrie vozidla spoločne s kamerovým záznamom. Navyše, všetky informácie z paluby auta môžete na diaľku sledovať pomocou pripojenia LTE a WiFi. Celý systém pozostáva z dvoch kamier – predná s rozlíšením videa Full HD a zadná s rozlíšením 720p – a Android boxu. Ten slúži na vzdialené sledovanie a ukladanie potrebných dát. Takýto systém je možné inštalovať napríklad do služobných vozidiel. Android box umožňuje ukladanie videa na SD kartu do veľkosti až 128GB. Okrem toho máte možnosť živého náhľadu na video, sledovanie polohy vozidla alebo nahrávanie zvuku cez mikrofón. Toto všetko môžete sledovať cez aplikáciu v telefóne alebo cez špeciálne webové rozhranie.
### Mio MiVue 818 WiFi 2K
Kamery Mio dlhodobo patria k priekopníkom nových funkcií. MiVue 818 prináša poriadnu dávku vychytávok a nezabudlo sa ani na zopár zaujímavých noviniek. Malá decentná kamera je schopná nahrávať video v rozlíšení až 2K pri 30fps alebo Full HD pri 60fps. Okrem toho má vstavané WiFi, ktoré umožňuje prenášanie videa medzi kamerou a smartfónom v reálnom čase rovnako tak, ako aktualizácie OTA. Medzi novinky, ktoré MiVue 818 prináša nepochybne patrí možnosť vytvorenia knihy jázd. Ide o jednoduchú funkciu kedy do systému zadáte štartovací a cieľový bod a kamera už všetky potrebné dáta pozbiera za vás. Novinkou je taktiež aj možnosť nájdenia auta pomocou Bluetooth. Túto funkciu využijete predovšetkým na veľkých parkoviskách, kde svoje auto vďaka aplikácii jednoducho vystopujete.
### Garmin Dash Cam 67W
Kamera Garmin Dash Cam 67W je nabitá funkciami. A navyše podporuje širo- kouhlý záznam videa so zorným poľom až 180°. Vďaka 3,7-mpx 1440p snímaču máte o vysokú kvalitu videí postarané. Okrem toho môžete video zaznamenávať aj s rozlíšením Full HD pri 60fps alebo dokonca HDR video s rozlíšením Full HD alebo 720p. HDR je samozrejmosťou aj pri nahrávaní štandardného 2K videa. Dash Cam 67W je pripravená vás upozorniť na vybočenie z pruhu, na prípadný radar, prekročenie rýchlostného limitu, hroziacu kolíziu alebo na pohnutie premávky pred vami. Kameru je možné prepojiť jednoducho aj s aplikáciou Garmin Drive, kde si môžete nastaviť viaceré prvky kamery či zdieľať záznam z vašich jázd.
### Osram Road sight 50
Posledná kamera v našom zozname je ROADsight 50 od OSRAM. Ponúka malé rozmery s bohatými funkciami a špičkovou kvalitou videa. Kamera umožňuje prepojenie s aplikáciou OSRAMconnect, ktorá je dostupná na Google Play a Apple App Store. V balení okrem kamery nájdete aj napájací kábel a príslušenstvo potrebné k inštalácii. Výhodou kamery sú jej malé rozmery. Navyše disponuje zaujímavými funkciami ako parkovací režim, ktorý automaticky začne nahrávať okolie vášho auta, pokiaľ kamera pri ňom zaznamená nejakú udalosť. Nechýba ani automatické ukladanie videa na kartu s maximálnou kapacitou až 128GB v prípade kolízie.




Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »