Jeremy Clarkson si vyskúšal Teslu Model X. „Je ohromujúca…“

Jeremy Clarkson sa posadil za volat Tesly. Nie je tajomstvom, že príliš elektromobilom nefandí. Jeho reakcie na Model X boli aj práve preto prekvapením. Pozrite sa, čo na toto mohutné SUV povedal.
Vydané  Text: 
Nie pochýb o tom, že Jeremy Clarkson nepatrí medzi najväčších fanúšikov Tesly. Jeden z najprominentnejších novinárov špecializujúcich sa na motorizmus už v minulosti čelil nejdenému obvineniu zo strany americkej firmy. Najmä po jeho „nie celkom prívetivom“ teste na starú Teslu Roadster. Nedávno si však vyskúšal veľké SUV Model X a bol ním doslova ohromený. Clarkson sa k testu dostal v rámci show The Grand Tour. Napriek svojej histórii a povesti, Clarkson v reportáži venovanej Tesle Model X vyzdvihol viacero jej vlastností. Ide predovšetkým o možnosť čiastočne autonómnej jazdy, kedy si Tesla dokáže nielen držať navolený jazdný pruh, ale taktiež aj prechádzať medzi nimi či riešiť akékoľvek dopravné situácie. V niektorých prípadoch v meste dokáže Tesla autopilot reagovať aj na stopky, križovatky či dokonca svetelnú signalizáciu.
Ďalšia vec, ktorá ho ohromila bolo pohodlie na palube. Podľa jeho slov je Model X najpohodlnejším autom aké kedy šoféroval. Je to predovšetkým spôsobené tým, že vďaka pokročilému autopilotovi je jediná vec, ktorú musí šofér urobiť to, že je fyzicky prítomný v aute. Jeremy v teste taktiež vyzdvihol aj možnosť privolania si auta prostredníctvom smartfónu. Túto funkciu využijete napríklad pri tesných parkovacích miestach. Tesla Model X je totiž na európske pomery pomerne široké auto. Funkciu privolania auta cez telefón môžete využiť aj keď chcete urobiť dojem na priateľov. Nechýbal ani poriadny porovnávací test. V rámci videa sa Model X popasoval v šprinte so 600-koňovým Audi R8 V10 TFSI. Normálne rodinné SUV by proti tejto svalnatej Audi asi nemalo žiadnu šancu. Tesla spoločne s aktivovaným módom LUDICROUS aj napriek svojej váhe a konštrukcii dokázala R8 v tejto disciplíne poraziť. No a napokon nechýba ani poriadna oslava v Celebration mode. Na záver treba počítať s klasickým testom s anglickým humorom. Každopádne, Tesla má určite čo ponúknuť. Vzhľadom k svojej cenovke však nie je pre každého. Aj preto je možnosť výberu lacnejšieho Modelu 3, ktorý by sme cenovo mohli zaradiť k autám strednej triedy. Koniec koncov, pozrite sa na video.




Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!