Ďakujeme! auto motor a šport je stále najčítanejší auto-moto časopis na Slovensku

Podľa prieskumu MML-TGI agentúry MEDIAN SK je časopis auto motor a šport najčítanejším slovenským auto-moto časopisom, online titul Autoviny.sk zasa patrí k dlhodobým lídrom v čítanosti v krajine.
Vydané  Text: 
Najnovší graf čítanosti motoristických časopisov vychádzajúcich v Slovenskej republike z prieskumu MML-TGI od agentúry MEDIAN SK, s.r.o. (*druhý polrok 2020*) odhalil, že časopis auto motor a šport v podstatnej miere prekonáva čítanosť ostatných titulov. Vo vyššie uvedenom grafe sú uvedené relatívne hodnoty čítanosti časopisov s tematikou auto-moto, v ktorej je určujúcou 100-percentnou hranicou práve čítanosť auto motor a šport. Druhý titul v poradí disponuje podľa výsledkov agentúry MEDIAN SK 73-percentnou čítanosťou titulu auto motor a šport, trhová trojka dosahuje 68-percentný podiel, štvorka 59 percent a titul na piatej pozícii figuruje už len s 12-percentnou čítanosťou v porovnaní s čítanosťou auto motor a športu. Slovenská verzia časopisu auto motor a šport je dlhodobým lídrom trhu, v priebehu rokov fungovania sa stala synonymom pre automobilový časopis na Slovensku. Podstatná časť obsahu je tvorená autorskými príspevkami od slovenských motoristických novinárov, časť obsahu sa preberá v licencii od nemeckého originálu auto motor und sport. Časopis auto motor a šport [je dostupný aj v online verzii](https://www.autoviny.sk/info/118217/predplatne-auto-motor-a-sport).

Nový auto motor a šport zverejnil, ako prerobiť starší dízel na EURO6

Najnovšie číslo auto motor a šport obsahuje hneď niekoľko článkov, ktoré by ste rozhodne mali prečítať.

Internetová verzia časopisu auto motor a šport je **samostatný online titul AUTOVINY.SK**. Od osamostatnenia sa od vydavateľa portálu Zoznam.sk si titul buduje vlastné komunikačné kanály a v uplynulých dvoch rokoch sa mu darí zaujímať popredné pozície v čítanosti slovenských auto-moto titulov. Len v januári 2021 Autoviny.sk zaujali celkovo **467 255 unikátnych čitateľov** (RU), pričom v priebehu mesiaca stránku navštívilo celkovo **794-tisíc návštevníkov**. Dôležitou skutočnosťou je, že čitatelia sa na Autoviny.sk radi vracajú, tzv. **vrajúci sa čitatelia dlhodobo tvoria takmer polovicu všetkých návštev**. Autoviny.sk vďačia týmto číslam predovšetkým podstatnému množstvu **unikátnych autorských príspevkov** od vlastnej redakcie, vlastnými testami automobilov a **komplexnej distribúcii obsahu**. Na Facebooku si auto motor a šport – AUTOVINY.sk udržiavajú 19-tisícovú fanúšikovskú základňu, pričom mesačný dosah príspevkov pravidelne presahuje 500-tisíc používateľov. Okrem toho tituly pôsobia aj na InstagrameYouTube, z pohľadu čítanosti sa preukázal ako krok správnym smerom projekt bezplatných testov autoškoly pre verejnosť. Na ďalšom portáli AUTOSKOLA.AUTOVINY.SK/KVIZY nájdete veľké množstvo zábavných, poučných a zaujímavých kvízov o autách, histórii autopriemyslu, o rekordoch a značkách.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »