Čo poviete na papamobil novej generácie? Pápež František bude jazdiť na vodíkom poháňanej Toyote Mirai

Auto je darom od Katolíckej konferencie biskupov v Japonsku.
Vydané  Text: 
Papamobil má dĺžku 5,1 metra a výšku 2,7 metra (vrátane špeciálnej strechy), čo umožňuje pápežovi stáť tak, aby bol viditeľný. Nový papamobil bol použitý počas minuloročnej návštevy Japonska. Toyota Mirai na vodíkový pohon má byť potvrdením pápežových slov o klimatickej zmene, ktorej čelíme. Rovnako ako predchádzajúce papamobily, aj tento musel byť prispôsobený špecifickým potrebám hlavy katolíckej cirkvi. Najviac viditeľným je vyvýšené zadné sedadlo s ochrannou bariérou, vďaka ktorej môžu ľudia jasne vidieť pápeža počas jeho verejných vystúpení. Vozidlo má tiež LED svetelný systém, dve vatikánske vlajky umiestnené pred čelným sklom na karosérii, pozlátené vatikánske znaky a schod vedúci k vyvýšenému sedadlu, ktorý má pápežovi umožniť pohodlné nastupovanie a vystupovanie. Elektrická Toyota Mirai je poháňaná 153 bhp motorom, ktorý je napojený na hydrogénovo-elektrický generátor. Podľa automobilky hnacia sila poskytuje maximálny rozsah okolo 500 kilometrov. Hnacia jednotka generuje elektrinu kombinovaním vodíka s vonkajším vzduchom, jedinými emisiami je teda voda. Do pápežovej flotily papamobilov patrí napríklad aj Fiat Panda, Mercedes G-Class a niekoľko Lamborghini. Toyota Mirai je však najekologickejším papamobilom, čím chce pápež komunikovať jeho hlboký záujem o globálne environmentálne problémy.

Horúca správa: Nový papamobil pápeža Františka je špeciálne upravená Dacia Duster 4×4! Máme podrobnosti

Nech je to akokoľvek neuveriteľné, nie je to hoax, clickbait alebo lacný marketingový trik. Práve naopak, pápež František sa od svojho nástupu do pontifikátu prejavuje ako pápež, ktorý odmieta tradičné honosné a drahé automobily.

Zdroje: * https://www.autoexpress.co.uk/toyota/mirai/108540/hydrogen-powered-toyota-mirai-popemobile-built-pope-francis * https://www.carscoops.com/2020/10/hydrogen-powered-toyota-mirai-has-just-joined-the-popemobile-fleet/








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!