Pozor pri kúpe diaľničnej známky! Ročná nemusí byť na rok

Pamätáte si ešte na časy, kedy ste si v polke roka chceli kúpiť ročnú diaľničnú známku, no akosi sa vám to neoplatilo, keďže jej platnosť vypršala po necelom roku? Na predaj sú momentálne 2 typy diaľničných známok, pri ich kúpe buďte obozretný!
Vydané  Text: 
Na Slovensku máme približne 622 kilometrov spoplatnených ciest, ktoré sú označené ako D1, D2, D3, D4 a rýchlostné cesty R1, R2, R4 a R6. Aby ste na nich mohli vstúpiť so svojim motorovým vozidlom musíte mať k dispozícií diaľničnú známku, v opačnom prípade vás pravdepodobne neminie „darček“ v podobe pokuty. Za tento priestupok vám hrozí pokuta od 100 do 500€, v prípade, že ju uhradíte do 15 dní, štát vám odpustí 50€. V blokovom konaní môžete byť ľahší o 50 až 200€.
Poďme sa ale pozrieť na systém objednávania, ktorý nájdete na webových stránakch eznamka.sk. Aj napriek tomu, že od začiatku tohto roka si môžete vybrať 365-dňovú diaľničnú známku, stále sa môžete prekliknúť na tú, ktorá sa vám v tomto pokročilom mesiaci v rámci roka oplatí menej. Jej platnosť totižto vyprší 31.1.2021. Pri objednávaní či už na webových stránkach, prípadne prostredníctvom aplikácie na smartfónoch tak **buďte obozretný!**

Vláda schválila nové diaľničné známky: čo sa zmení?

Slovenská vláda prijala významnú inováciu, ktorá uľahčí motoristom život a ušetrí peniaze.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!