Aká je realita používania elektromobilu? Kia odhaľuje detaily

Kia predstavila novú aplikáciu Go Electric, vysvetľuje každý aspekt elektrických vozidiel (EV) značky zákazníkom, ktorí zvažujú možnosti kúpy automobilov s elektrickým napájaním.
Vydané  Text: 
Nová aplikácia sa snaží odpovedať na otázky mnohých vodičov o nových elektrických vozidlách, napríklad ako fungujú rôzne hnacie sústavy, ako sa líšia ich jazdné vlastnosti alebo ako nabíjať elektrické vozidlo. Prvá verzia aplikácie Go Electric je zameraná na obľúbený elektrický crossover e-Niro. Umožňuje používateľom ponoriť sa do početných funkcií a technológií vozidla a dozvedieť sa všetko o výkone akumulátora najpredávanejšieho elektromobilu značky Kia. Aplikácia zároveň umožňuje používateľom prispôsobiť si ideálny model e-Niro a vytvoriť si vizualizáciu vozidla v ich obľúbenej farbe s rozšírenou realitou (AR) pomocou kamery smartfónu alebo tabletu. Vďaka vizualizácii AR tak uvidia vozidlo v skutočnom prostredí, pričom pomôcky zmiešanej reality (MR) zobrazené na vozidle im poskytnú doplňujúce informácie o konkrétnych vlastnostiach vozidla. Aplikáciu Go Electric budú využívať predajcovia Kia ako pomôcku pri vysvetľovaní podstaty, funkcií a spôsobu fungovania rozrastajúceho sa sortimentu elektrických vozidiel zákazníkom. Vzhľadom na situáciu v dôsledku vypuknutia pandémie nového koronavírusu poslúži aplikácia aj vodičom, ktorí sa vďaka nej môžu z pohodlia vlastného domova dozvedieť viac o tom, ako fungujú elektrické vozidlá. Aplikácia je kompatibilná s mnohými mobilnými zariadeniami s operačným systémom iOS a Android. Spoločnosť Kia ju bude v budúcnosti aktualizovať o ďalšie modely a pridá do nej nové elektrické, hybridné a plug-in hybridné vozidlá zo svojho európskeho sortimentu. Aplikácia je momentálne k dispozícii v angličtine, ďalšie jazyky a nový obsah sa pridá v blízkej budúcnosti. Aplikáciu Go Electric od spoločnosti Kia si môžete bezplatne stiahnuť prostredníctvom [Obchod Apple Store](https://apps.apple.com/us/app/kia-goelectric-ar-experience/id1502111530) a [Obchod Google Play](https://play.google.com/store/apps/details?id=com.Innovam.KiaGOELECTRIC&hl=en_US).




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »