Šuchli ste auto na parkovisku a zbabelo ušli? Hrozí vám odobratie vodičského preukazu na 12-60 mesiacov!

Polícia na svojom facebooku radí, ako sa zachovať v prípade, keď ste niekomu šuchli auto.
Vydané  Text: 
Do podobnej situácie sa nie je náročné dostať. Už len** parkovanie na** väčších slovenských **sídliskách vie byť poriadnym adrenalínovým zážitkom** prepojeným s množstvami vulgarizmov popri parkovaní alebo vyparkovávaní. **Ak sa vám** pri tomto úkone stane, že niekomu **“škrtnete“ auto,** mali by ste to riešiť. **V prípade neriešenia problému vám hrozí odobratie „vodičáka“ na 12-60 mesiacov a pokuta od 300-1300€.** **Drobné poškodenie je možné riešiť aj bez účasti polície, avšak vodič si musí splniť zákonom stanovené povinnosti, medzi ktoré patrí:** 1) zastaviť vozidlo 2) kontaktovať poškodeného/poškodenú (v prípade parkovania pred nákupným centrom je možné osobu vyhlásiť na informáciach, na rôznych podujatiach sa dá spojiť s organizátorom akcie, a keď nám neostáva nič iné, tak vyrozumenie sa dá urobiť aj prostredníctvom telefónneho čísla 158) 3) vzájomne si vymeniť osobné údaje 4) vypísať tlačivo o nehode z PZP 5) urobiť opatrenia, aby nebola ohrozená plynulosť a bezpečnosť premávky Súhrnné informácie si môžete pozrieť aj prostredníctvom videa, ktoré zverejnili na svojom facebooku.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!