VIDEO: Takto sa vyrába na Slovensku! Nazrite do priestorov automobilky Volkswagen.

Pozrite sa, čo sa skrýva za výrobou vozidiel v najväčšej automobilke na Slovensku.
Vydané  Text: 
Volkswagen je na Slovensku už od roku 1991. Vtedy sa zapojil do medzinárodnej súťaže o vytvorenie spoločného podniku s BAZ (Bratislavské automobilové závody), ktorú vyhral. Záujem pritom mali aj značky, ako napríklad Renault či General Motors. V roku 1999 Volkswagen odkúpil zvyšný podiel bratislavských závodov a odvtedy pracuje samostatne. V súčasnosti pod jednou strechou vyrába automobily rôznych kategórií a značiek (VW, Audi, Porsche, Škoda a Seat), pričom na export ide viac ako 99% z celkovej produkcie.
Aktuálne zamestnáva už viac ako 10 000 ľudí a firmu stále trápi nedostatok kvalifikovaných pracovných síl. Internetom preto kolujú rôzne reklamy, upozorňujúce na bonusy a dobré pracovné prostredie. Súčasťou kampane je aj toto video, ktoré odhaľuje, čo sa skrýva za výrobou vozidiel v najväčšej automobilke na Slovensku. *Foto: VW*




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »