Najpredávanejšie značky podľa krajín – VW či Škoda si ani neškrtnú, svetu vládne Toyota!

Len počas minulého roka sa predalo viac ako 88 miliónov automobilov.
Vydané  Text: 
Po prečítaní nadpisu by ma určite nejeden fanúšik koncernu najradšej zmlátil starým filtrom pevných častíc, ale je to tak. Koncern Volkswagen sa po sčítaní áut všetkých značiek nakoniec stal najúspešnejším výrobcom automobilov a porazil Toyotu o nejaké drobné, no pri pohľade na jednotlivé krajiny môžeme usúdiť, že najpopulárnejšou voľbou je jednoznačne Toyota. Tá je absolútnym víťazom tejto štatistiky a dôverujú jej ľudia v 49 krajinách sveta.


Koncern jednoznačne ovládol európsky trh a samotný Volkswagen je najpredávanejšou značkou v 14 krajinách. Ford si ešte nejakým zázrakom udržal Veľkú Britániu a aj vďaka nej vládne v 8 krajinách sveta. Spoločnú priečku zdieľajú automobilky Renault a Škoda, ktorým nevedia odolať obyvatelia šiestich krajín. Malým prekvapením je Dacia, pretože sa s piatimi krajinami pomaly doťahuje na materskú automobilku. Pomohol jej hlavne východný trh, ale napríklad aj také Maroko. Fiat dominuje na domácej pôjde, no zanedbateľné nie sú ani štáty ako Turecko, Srbsko, Litva či vzdialená Angola.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.