Mužov zaujíma výkon a spotreba, ženy farba a parkovacie senzory

Obe pohlavia majú pri kúpe auta odlišné priority. Kým muži víťazia v technických otázkach, ženy ich prekonávajú vo finančnej zodpovednosti.
Vydané  Text: 
Slováci sa pri kúpe nového automobilu najčastejšie zaujímajú o výkon a spotrebu motora, ich nežnejšie polovičky sa pýtajú hlavne na farbu a parkovacie senzory. Najobľúbenejšia farba laku pri výbere auta je pre obe pohlavia na Slovensku momentálne biela, na druhom mieste sa umiestnila čierna a tmavohnedá u mužov, u žien zase strieborná a červená. Z prieskumu spoločnosti Hyundai, ďalej vyplýva, že slovenskí muži sú síce technicky zdatnejší, ženy ich však porážajú vo finančnej zodpovednosti. Slovenský zákazník je dobre zorientovaný parametroch auta, často však prekročí svoj pôvodne plánovaný rozpočet výmenou za ďalšie doplnky. Jeho nežnejšia polovička sa v technických otázkach nevyzná, ale väčšinou sa striktne drží sumy, ktorú pôvodne plánovala. V oblasti techniky sú slovenskí muži odborníci a svojimi znalosťami často prekvapia aj profesionálnych predajcov. Spoločnú prioritu majú muži a ženy v prípade, ak ide o rodinu s malými deťmi. Vtedy sú najčastejšie kladené otázky tie, ktoré sa týkajú objemu batožinového priestoru a konkrétne aj toho, aký kočík sa doň vmestí. Medzi ďalšie veci, o ktoré sa v rovnakom pomere zaujímajú muži aj ženy, patrí navigácia a vyhrievané sedadlá.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.