Spravodajstvo

V talianskom Stellantise zahynul zamestnanec vo výrobe, odbory hneď vyhlásili štrajk

Technik údržby z doposiaľ neobjasnených príčin prišiel o život pri nehode na oddelení motorov.

Vydané  Text: 

MILÁNO – 52-ročný pracovník zahynul pri nehode v továrni Stellantis v južnom Taliansku, pričom odbory vyhlásili okamžitý štrajk. Obávajú sa o vlastnú bezpečnosť, informuje denník Automotive News Europe.

Obeť nehody zomrela minulý týždeň vo štvrtok ráno pri prácach vo výrobe, potvrdil hovorca Stellantis a potvrdil správy, o ktorých pôvodne informovali odbory v spoločnom vyhlásení.

52-ročný Domenico Fatigati, pôvodom z Acerry, zomrel priamo v továrni Stellantis v Pratola Serra v provincii Avellino v priemyselnej oblasti Pianodardine. Obeť, zamestnanec externej firmy so sídlom vo Foggia, podľa správy denníka RAI News rozdrvil stroj.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Technik údržby z doposiaľ neobjasnených príčin prišiel o život pri nehode na oddelení kľukových skríň motorov.

Pokusy o resuscitáciu najskôr kolegov a krátko nato zasahujúcich až 118 zdravotníkov boli márne. Na mieste boli policajti z Pratola Serra a Avellino, inšpektorát práce a ASL.

Stellantis vyjadruje svoj hlboký zármutok a súcit rodine obete,“ uviedol hovorca automobilky vo vyhlásení. „Spoločnosť […] aktívne spolupracuje s justičnými orgánmi a políciou, ktorá vyšetruje príčiny nehody,“ dodal.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Odbory FIM, FIOM, UILM, Fismic a UGLM uviedli, že vo štvrtok vyhlásili štrajk.

Úmrtie zamestnanca podnieti obavy o bezpečnostné normy na pracovisku v krajine. Problém sa opäť dostal na titulky talianskych médií po tom, čo päť robotníkov zahynulo a traja sa vážne zranili po zrútení lešenia na stavenisku supermarketu vo Florencii.

 









Pokračujte na ďalší príspevok »