Volkswagen ID.7 Tourer oficiálne: Prvé elektrické kombi značky chce zaujať veľkým kufrom a skvelým dojazdom

Prvé elektrické kombi z Wolfsburgu je oficiálne tu. Volkswgen ID.7 Tourer sa môže pochváliť špičkovou technikou a výborným dojazdom.

Batožinový priestor elektrického kombi dosahuje kapacitu porovnateľnú s Passatom Variant.
Nechýba ani rýchle nabíjanie s výkonom až 200 kW.
Vydané  Text: 

Vlajková loď rodiny ID., sedan ID.7, prichádza na trh v prevedení Tourer. Mohutné elektrické kombi, ktoré má v budúcnosti nahradiť Passat Variant a Arteon Shooting Brake, prináša progresívne technológie a stáva sa jedným z prvých áut svojho druhu vo vyššej strednej triede. Nespornou výhodou ID.7 Tourer je jeho dojazd, ktorý v najvyššej konfigurácii dosahuje až 685 kilometrov.

Bohatý vnútorný priestor

Už keď pred časom Volkswagen oficiálne odprezentoval svoju elektrickú vlajkovú loď ID.7, tak sa trochu očakávalo, že sa dočkáme aj praktickejšej verzie. Tá prichádza po 10 mesiacoch od predstavenia limuzíny. Samozrejme, že dizajnových zmien nie je veľa, no karoséria typu kombi v ponuke elektromobilov nemeckej automobilky doteraz absentovala. Pretiahnutá línia strechy dopomáha k optimalizácii aerodynamiky. Volkswagen ID.7 Tourer sa tak môže pochváliť maximálnym dojazdom až 685 kilometrov. Vizuálnou novinkou je aj podsvietené predné a zadné logo.

To však nie je všetko. Vďaka vnútornej optimalizácii časti za zadnou lavicou sedadiel dokáže ID.7 Tourer poňať až 605 litrov nákladu. Pri sklopených zadných sedadlách sa táto kapacita zväčšuje až na 1 714 litrov. Pre porovnanie, nová generácia Volkswagen Passat Variant má základnú kapacitu batožinového priestoru 690 litrov s dodatočným zväčšením až na 1 920 litrov.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Dve verzie batérie

Volkswagen ID.7 Tourer bude podľa tlačovej správy automobilky dostupný s dvoma rôznymi kapacitami batérie – 77 kWh a 86 kWh. K dispozícii je samozrejme aj rýchle nabíjanie s celkovým výkonom až 200 kW (menšia batéria má maximálny nabíjací výkon 175 kW), ktoré by malo zabezpečiť nabitie z 10% na 80% už za 30 minút. Z hľadiska technológií na palube je zaujímavosťou, že rodinné elektrické kombi príde s head-up displejom s rozšírenou realitou už v základnej výbave.

Po stránke komfortu zaujme aj nová aplikácia Wellness. Ňou chce Volkswagen svojim zákazníkom dopriať pohodlie a prémiový komfort. Ide o aplikáciu, ktorá umožní posádke vyberať z prednastavených režimov. Ak napríklad potrebujete počas jazdy povzbudiť, auto začne fúkať do kabíny vlažný vzduch a aktivujú sa aj niektoré prvky masáže sedadiel spoločne s príjemnými zvukmi z audio sústavy. Slovenský cenník nového Volkswagen ID.7 Tourer pre túto chvíľu známy nie je. Automobilka by ho však mohla zverejniť už v blízkej dobe.

 

Volkswagen ID.7 oficiálne! Dojazd až 700 kilometrov, prémiové materiály a špičková technika.





Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »