NOVINKY

Abarth predstavil 600e, najvýkonnejší model vo svojej histórii. Tento model už presvedčí aj odporcov elektromobility

Spoločnosť zverejnila prvé obrázky nového modelu Abarth 600e.

Nový Abarth sa prvý raz objavil pri natáčaní nového reklamného spotu v Miláne
Vydané  Text: 

Nový Abarth štartuje vo veľkom štýle

Model absolvoval záverečné testy a prvýkrát sa predstavil verejnosti v Miláne, kde sa s ním natáča reklamný spot.

Už prvé obrázky ukazujú, že má odhodlaný, vzrušujúci, atletický a agresívny vzhľad.

Skonštruovaný pre maximálnu výkonnosť

Je vybavený elektromotorom s výkonom 176 kW (240 k), diferenciálom so zníženou svornosťou a špeciálnymi pneumatikami vyvinutými v spolupráci s dodávateľom šampionátu Formula E.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Limitovaná séria

Je to esencia uvádzacej verzie Abarth 600e Scorpionissima, ktorá bude vyrobená v limitovanej sérii 1949 kusov.

Verzia Scorpionissima je navrhnutá tak, aby vyrážala dych fanúšikom značky, ale aj ľuďom, ktorí dodnes nepovažujú elektromobily za dostatočne športové.

Na to má tri hlavné atribúty – konštrukciu podriadenú maximálnej výkonnosti, najvýkonnejší motor v histórii značky a príťažlivý dizajn.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Vďaka tomu by mal nový Abarth 600e poskytnúť svojim majiteľom nefalšované vzrušenie zo športovej jazdy, v spojení s vysokou bezpečnosťou a športovou estetikou, uvádza výrobca.

Najvýkonnejší model v histórii značky

Nový Abarth 600e Scorpionissima bude vďaka elektromotoru s výkonom 176 kW (v prepočte 240 k) najvýkonnejším sériovým modelom v histórii značky založenej v roku 1949.

Celá jeho konštrukcia je v duchu tradície podriadená maximálnej výkonnosti. Príkladom môže byť špeciálny diferenciál so zníženou svornosťou, vyvinutý pre špecifické podmienky a dynamické charakteristiky elektrického pohonu.

Tento prvok, zvyšujúci dynamickú stabilitu a zlepšujúci trakciu i ovládateľnosť, je unikátny v segmente kompaktných elektrických automobilov.

Ďalším technickým komponentom pozdvihujúcim celkovú výkonnosť na novú úroveň sú aj špeciálne pneumatiky, vyvinuté pre Abarth 600e v spolupráci s dodávateľom pre šampionát elektrických monopostov Formula E.

Vďaka inovatívnej konštrukcii kombinujúcej zmesi rozličnej tvrdosti na hlavných častiach behúňa, v kombinácii s malým valivým odporom, ktorý prispieva k predĺženiu dojazdu elektrického automobilu, tieto pneumatiky zabezpečujú vynikajúcu trakciu a dynamické jazdné vlastnosti.

Exkluzívny uvádzací fialový odtieň laku karosérie Hypnotic Purple

Odtieň zvýrazňuje agresívny dizajn akcentovaný veľkým zadným spojlerom.

Charakteristickú siluetu dotvárajú aj veľké 20-palcové kolesá, ktoré sú potrebné kvôli výkonnej brzdovej sústave s veľkými kotúčmi.

Každý exemplár uvádzacej série nového modelu Abarth 600e Scorpionissima bude okrem toho vybavený certifikátom autenticity.

 









Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.