Spravodajstvo

NDS nakúpila 20 nových Mercedesov so špeciálnou výbavou, budú pomáhať vodičom celkom zadarmo

Diaľničná patrola je s novými Mercedesmi vybavená aj novým vysielacím systémom včasného varovania s dosahom až 1 km.

Vydané  Text: 

Národná diaľničná spoločnosť poskytuje bezplatné služby Diaľničnej patroly na všetkých úsekoch diaľnic a rýchlostných ciest na Slovensku od roku 2015.

Za ten čas najazdili jej vozidlá milióny kilometrov a pomohli tisíckam vodičov. O prínose pre zvýšenie bezpečnosti na diaľniciach ani nehovoriac.

Teraz nadišiel čas na obmenu vozidlového parku, ktorý fakticky nepretržite slúžil vodičom.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Praktická výbava na pomoc motoristom

Najnovšie sa do oranžových farieb Diaľničnej patroly postupne „oblečie“ 20 vozidiel Mercedes-Benz Sprinter 319 CDI s pohonom všetkých štyroch kolies.

Všetky vozidlá spĺňajú nároky Národnej diaľničnej spoločnosti vrátane špecifických požiadaviek, ktoré si diaľničiari zadali na základe skúseností s doterajším pôsobením Diaľničnej patroly.

Vo výbave týchto vozidiel sa tak nachádzajú prvky, ako špeciálne kužele na vyznačenie nebezpečenstva na cestách, hasiace prístroje, kanistre na palivo, keďže v prípade potreby môže Diaľničná patrola vodičovi priviezť palivo, prenosný zdroj na naštartovanie vozidla s vybitou batériou, kompresor na dohusťovanie pneumatík, lopata, zdvihák, ako aj množstvo ďalšej výbavy a náradia potrebného na pomoc vodičom, ktorí sa ocitli v núdzi.

Drvivú väčšinu požiadaviek, ktoré zadala Národná diaľničná spoločnosť, sa podarilo zhotoviteľovi ZTS Elektronika SKS v spolupráci s predajcom vozidiel MB Trenčín naplniť najmodernejšími technickými prostriedkami.

Diaľničná Patrola je vybavená moderným výstražným zariadením s riadiacou multifunkčnou jednotkou integrovanou do palubnej dosky vozidla. Vozidlo je vybavené premenlivým sklopným LED panelom, ktorý je diaľkovo ovládaný z kabíny vozidla pomocou tabletu, kde si obsluha navolí príslušnú dopravnú značku aj s prídavným textom, ktorá sa má zobrazovať na premenlivom dopravnom paneli.

Okrem toho je Diaľničná patrola vybavená aj novým vysielacím systémom včasného varovania účastníkov cestnej premávky. Tento systém upozorňuje v 9 svetových jazykoch vodičov kamiónov v občianskom CB pásme na kritické situácie na diaľniciach. Základnými bezpečnostnými hláseniami tohto systému včasného varovania , ktorý je počuteľný do 1 km od miesta vozidla Patroly, sú „Pozor, nehoda na ceste“, „Pozor, nebezpečné miesto“ a „Pozor, práca na ceste“.

Ložný priestor vozidla je vybavený regálmi a rozsiahlym odkladacím priestorom, ktorý umožňuje posádke mať chronologicky uložené špeciálne náradie pre veľmi rýchle vyhľadanie pri zásahu.

K pokazenému autu na diaľnici zavolala Diaľničnú patrolu, platila aj tak. Chyba však nebola na strane NDS, odťah do servisu nemá kto preplatiť

Je načase meniť správanie motoristov, hovorí šéf diaľničnej spoločnosti. Pomohlo by úsekové meranie rýchlosti

Skryté výhody diaľničnej známky, o ktorých motoristi vôbec nevedia

 

 









Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.