FACELIFTY A OCENENIA

Nové dizajny pre Hyundai Tucson a i30 a ocenenie pre Santa Cruz. Poznáme termíny spustenia predaja aj rozdelenie podľa trhov

Zatiaľ čo nový Tucson bude v predaji aj u nás, excentrický i30 dostanete iba na vybraných trhoch.

Už sa ale pripravuje aj facelift európskej verzie i30.
Model Santa Cruz sa dočkal ocenenia „Najlepší malý pick-up“
Vydané  Text: 

Nový Tucson má dynamickejší a rafinovanejší dizajn

Nový Hyundai Tucson má po novom dynamickejší dizajn, ktorý odzrkadľuje víziu spoločnosti Hyundai v oblasti budúcej mobility. V európskej premiére sa nový Tucson predstaví začiatkom roka 2024 a v blízkej budúcnosti budú známe aj jeho špecifikácie pre európsky trh.

Nový Tucson zdedil esenciu dizajnérskeho jazyka „Parametric Dynamics“, ktorú poznáme zo súčasného modelu. Predná maska nového Tucsonu sa ​​vyznačuje odvážnou súhrou hranatých línií, ktorú dopĺňajú parametrické skryté svetlá.

Nárazník a lišty nárazníka sa tiahnu po celej šírke a dodávajú autu dynamický a vizuálne širší postoj. Prepracované zliatinové disky kolies ešte viac zvýrazňujú dynamiku auta a jeho celkové proporcie. Vzadu sú ochranné lišty integrované do lišty nárazníka a umocňujú dojem širšieho rázvoru. Elegantný tvar zadnej časti auta plynule kopíruje jeho prednú časť a vzbudzuje pocit stability a rovnováhy.

Interiér nového Tucsonu kladie dôraz na priestrannosť a praktickosť. Dosahuje to vďaka horizontálnemu dizajnu a pocitu otvorenosti. Integrácia pokročilých technologických prvkov zaisťuje harmonickú kombináciu funkčnosti a estetiky.

Nový Tucson je prvým čiastočným redizajnom tohto modelu za tri roky od uvedenia jeho aktuálnej generácie na trh v roku 2020 a má ambíciu zvýšiť jeho konkurencieschopnosť. Európska premiéra nového Hyundai Tucson je plánovaná na začiatok roka 2024 a prvé kusy dorazia do predajní pred letom.

Nový Hyundai i30: facelifty pre roky 2023 a 2024

Inzercia

 

Už od marca máme automobilkou Hyundai potvrdené, že do v druhej polovici roka 2023 mal prísť do predaja facelift modelu i30 – lenže ako vidíte z priložených fotografií, ide o facelift verzie predávanej na iných ako európskych trhoch. V Južnej Kórei a Austrálii je v predaji celkom odlišný automobil, ktorý s naším hatchbackom, kombi a fastbackom i30 zdieľa vlastne iba názov.  Od našej verzie i30 sa táto juhokórenská a austrálska líši ostrejším dizajnom prednej a zadnej časti a luxusnejšie a priestrannejšie pôsobiacim interiérom.

Hoci túto verziu v našich končinách pravdepodobne nikdy neuvidíte, môžete sa predsa len tiež tešiť na nový dizajn pre európsky model i30. Hyundai na ňom už pracuje a dokonca bol fotografmi zachytený počas testovania v ostrej premávke v blízkosti vývojového strediska Hyundai-Kia R&D Center.

Ide tak o už druhý facelift modelu i30. Kedy sa dostane Hyundai i30 facelift na trhy nie je známe, očakáva sa však, že do predaja bude uvedený v druhej polovici roka 2024.

Ďalší nápadný dizajn: Hyundai Santa Cruz ocenený ako najlepší malý pick-up

Hyundai Motor, Kia a Genesis získali spolu 11 ocenení v súťaži Newsweek Autos Awards 2023. Tento úspech stavia na úspechu podujatia v roku 2022, kde značky skupiny Hyundai Motor Group získali osem víťazstiev. Informuje o tom Hyundai Motor Group v tlačovej správe z 1. novembra.

Hyundai Motor bol uznaný za víťaza v dvoch kategóriách Hyundai Santa Cruz bol vyhlásený za „Najlepší malý pickup“, zatiaľ čo samotná značka bola už tretíkrát za sebou vybraná ako „Najlepšia značka za vaše peniaze“.

Aktuálna generácia Hyundai Santa Cruz sa na Slovensku nepredáva a neexistujú správy, že sa to malo zmeniť. Ale našincom môže pripomínať kompaktné SUV Hyundai Tucson – zdieľa s ním totiž podobnú estetiku prednej časti s príznačnými dennými, stretávacími a diaľkovými svetlami. Na naše pomery je tiež kuriózne znenie ocenenia, že ide o najlepší malý pick-up. Santa Cruz má pritom celkovú dĺžku bezmála päť metrov a výšku necelé dva metre.





ODPORÚČANÉ



Inzercia

Advertisement