SPRÁVY

Slovenská firma podpísala dohodu o spoločnom podniku o výrobe batérií. Ide o jedného z najväčších batériových konglomerátov

Gigafabrika na batérie je o krok bližšie. Gotion High-Tech a InoBat ju vybudujú spoločne. Slovenská spoločnosť InoBat a s nemeckým Gotion High-Tech podpísali predbežnú dohodu o spoločnom podniku na výstavbu gigafabriky na výrobu batérií.

Partneri momentálne rozhodujú o umiestnení gigafabriky v európskom regióne, rozhodnutie o výbere lokality ešte nie je definitívne.
Gotion High-Tech je jedným z TOP 3 globálnych batériových konglomerátov a exkluzívnym dodávateľom pre Volkswagen mimo Číny.
Vydané  Text: 

Výstavba továrne by sa mala začať v roku 2024. Mala by stáť na ploche viac ako 100 hektárov a vytvoriť tisíce pracovných miest, pričom s plným spustením sa počíta v roku 2026.

CEO InoBat Marián Boček vysvetľuje, že ich spoločný podnik na vybudovanie gigafabriky je veľkou príležitosťou, ktorú by mala Európa využiť.

V súčasnosti partneri zvažujú finálne rozhodnutie, pričom v hre je viacero možností v regióne. Jedným z kľúčových faktorov je silná podpora zo strany štátu a štátnych inštitúcií pri výstavbe kritickej infraštruktúry, vydávaní stavebných povolení a poskytovaní konkurencieschopnej štátnej pomoci.

Marián Boček z InoBat vysvetľuje, že počiatočný plán stavať gigafabriku s kapacitou 20GWh bude možné postupne navýšiť.

Gigafabrika na batérie je o krok bližšie. Gotion High-Tech a InoBat ju vybudujú spoločne. ILUSTRAČNÉ FOTO

Spoločnosť Gotion High-Tech dokonca plánuje vybudovať najväčšiu agro-solárnu elektráreň v Európe, ktorá bude zásobovať gigafabriku zelenou energiou ako súčasť tohto investičného programu.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Steven Cai, člen predstavenstva a technický riaditeľ spoločnosti Gotion, dodáva, že InoBat ich presvedčil nielen svojim silným know-how v oblasti výskumu a vývoja vlastných batérií.

Gotion High-Tech už pritom pred 2 týždňami oznámil akvizíciu 25 % strategického podielu v InoBat AS.

Inzercia

Inzercia

Gotion High-Tech má s Volkswagen exkluzívnu zmluvu na dodávky EV batérii mimo Číny. VW zároveň vlastní 24,77 % podiel v Gotion High-Tech a je najväčším akcionárom spoločnosti.

Spolupráca Gotion High-Tech a InoBat otvára nové možnosti pre inovácie v batériovom priemysle. Obe spoločnosti zdieľajú spoločnú víziu riešenia klimatickej krízy a zabezpečenia udržateľnej budúcnosti planéty pre ďalšie generácie.

 


Zdroje:  Tlačová správa InoBat








Pokračujte na ďalší príspevok »