NOVÝ MODEL

Nový Rolls-Royce Amethyst Droptail: Takto vyzerá pocta rodinnému dedičstvu, keď si niekto rodinu skutočne váži

Rolls-Royce to dokázal opäť. Vytvoril štyri jedinečné autá na objednávku pre klienta, ktorý vybudoval úspešný biznis z malého butiku.

Keď dosiahnete veľké úspechy, je prirodzené odmeniť sa niečím výnimočným - napríklad vozidlom od Rolls-Royce, aké nebude mať nikto iný na svete.
Vydané  Text: 

Rolls-Royce predstavil nový model Amethyst Droptail, ktorý možno považovať za skutočné majstrovské dielo karosárskeho umenia. Tento automobil bol vyrobený na špeciálnu objednávku jedného z klientov a oslavuje jeho kultúrne dedičstvo, rodinné korene a osobné vášne.

Amethyst Droptail je moderná interpretácia roadsteru, ktorý cielene vytvára intímne a príjemné prostredie v interiéri, čím zosobňuje romantiku jazdy vo dvojici.

Celkovo budú vyrobené iba štyri exempláre tohto modelu a aj keď budú mať podobný dizajn karosérie, každý z nich bude jedinečný a osobitý, pretože bude odzrkadľovať životný príbeh svojho majiteľa.

Inzercia

Inzercia

Inšpiráciou pre Amethyst Droptail je vzácny minerál ametyst, ktorý symbolizuje ušľachtilosť, jasnosť a odolnosť. Tento minerál je tiež talizmanom klienta, ktorý si objednal vozidlo. Vznik tohto automobilu bol iniciatívou samotného objednávateľa, ktorého rodinný podnik sa vyvinul z malého butiku s drahými kameňmi na medzinárodnú firmu so širokým spektrom podnikateľských aktivít. Amethyst Droptail tak slúži ako pocta rodinnému dedičstvu.

Základnými prvkami verzie Amethyst Droptail sú tiché umenie a jemná elegancia, ktoré vyjadrujú výnimočný umelecký cit objednávateľa. Farba karosérie zachytáva odtiene divokého kvetu gomfrény hlávkatej, ktorý kvitne v púšti v blízkosti jedného z majiteľových sídiel. Kombinácia strieborného odtieňa inšpirovaného gomfrénou hlávkatej a hlbokou fialovou kontrastnou farbou nazývanou Amethyst odráža rôzne fázy kvitnutia tohto kvetu.

Spodné časti vozidla sú vyrobené z jemne tónovaných uhlíkových vlákien, ktoré sa za bežných svetelných podmienok zdajú byť jednofarebné. No pri dôkladnejšom skúmaní je možné odhaliť komplexný šípovitý vzor, ktorý je symetricky zladený v oboch osiach. Pri slnečnom svetle je tiež viditeľný jemný náznak fialového odtieňa na vnútornej strane 22-palcových diskov kolies.

Inzercia

Inzercia

Jedinečné spracovanie mriežky chladiča je inšpirované antickým Panteónom a odráža ďalšiu vášeň objednávateľa a jeho rodiny, a to hodinárstvo haute horlogerie. Lamely mriežky modelu Amethyst Droptail sú jemne prehnuté, ručne brúsené a leštené. Precízna linka oddelujúca tieto dve povrchové úpravy je výsledkom viac ako 50 hodín kolektívnej práce.

Ametystové kabošóny, ktoré zdobia podstavec so Spirit of Ecstasy, a tiež interiérové prvky, slúžia ako pocta prvým podnikateľským začiatkom klienta v oblasti obchodu s drahými kameňmi a vzácnymi minerálmi. Každý jednotlivý kameň bol dôkladne preskúmaný a ohodnotený odborníkmi z klientovej spoločnosti a potom osobne schválený priamo klientom.

Počas vývoja modelu Amethyst Droptail bola vykonaná rozsiahla paleta skúšok s povrchom presklenia strechy, pričom bolo vytvorených viac ako 60 farebných verzií snažiac sa nájsť optimálne zladenie.

Aby sa zabezpečilo, že majiteľ bude môcť využívať model Amethyst Droptail v rôznych klimatických podmienkach, drevené časti interiéru podstúpili náročné testy, ktoré zodpovedali rovnakým požiadavkám ako vonkajšie časti. Celkovo bolo testovaných viac ako 150 vzoriek, pričom sa vynaložilo 8 000 hodín na skúšky, zahŕňajúce simuláciu dlhodobého vystavenia slnečnému žiareniu, hodnotenie svetelnej stálosti a testy odolnosti pri extrémnych teplotách od +80 °C do -30 °C.

Program výroby karosérií na mieru Coachbuild od automobilky Rolls-Royce predstavuje ekvivalent zákazkového šitia haute couture a predstavuje vrchol produkcie značky Rolls-Royce. Bol vytvorený pre vizionárov a mecenášov značky, ktorí túžia po niečom viac, než čo ponúkajú štandardné modely Rolls-Royce. Program Coachbuild umožňuje klientom vytvoriť výrazné a kreatívne vyjadrenie ich osobného vkusu.

 





Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Dopravná poradňa

Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.