Kam sme sa to dostali? Audi chce postaviť nové modely na čínskych základoch od koncernu SAIC

Audi údajne rokuje o kúpe prémiovej platformy pre elektromobily od čínskej spoločnosti SAIC.

Vydané  Text: 

Po problémoch so softvérom v koncerne Volkswagen, ktoré oddialili uvedenie kľúčových nových elektromobilov, ako napríklad Q6 E-tron, sa vlastná snaha Audi o výrobu elektrických vozidiel zastavila. VW Group tiež zrušil projekt Audi Artemis pre autonómny vlajkový elektromobil.

Audi teraz údajne rokuje so spoločnosťou SAIC o kúpe platformy pre elektromobily od čínskej štátnej automobilky, aj keď obe spoločnosti rokovania oficiálne nekomentovali. Tento krok prichádza v čase, keď predaj elektromobilov Audi v Číne prudko zaostáva za predajom Tesly a domácimi konkurentmi, ako je Nio.

Hľadanie čínskej elektrickej platformy spoločnosťou Audi poukazuje na tlak, ktorý je vyvíjaný na západné značky na najväčšom automobilovom trhu – vyrábať viac elektrických modelov.

Audi doteraz nekúpilo platformu od iného výrobcu a až doteraz používalo pre modely ponúkané v Číne platformu MEB určenú pre EV od Volkswagenu.

V prvom štvrťroku sa v Číne predalo len niečo vyše 3 000 elektrických vozidiel značky Audi, zatiaľ čo BMW predalo 21 646 elektrických vozidiel a Tesla 137 429 vozidiel, vyplýva z údajov priemyselného združenia China Association of Automobile Manufacturers.

Zdroj: europe.autonews.com

Inzercia





Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!


ODPORÚČANÉ



Inzercia

Advertisement