Fotogaléria:Jeep Wrangler: Legenda je späť

Čínska automobilka Qoros predstavuje tretí model svojej ponuky. Ide o kompaktné SUV, vychádzajúce zo štúdie Cross Hybrid predstavenej vlani v Ženeve.


Snáď ani neprekvapí, že sa o pohon stará rovnaká platforma, aká slúži modelom Qoros 3 Sedan a 3 Hatch, vrátane konvenčného pohonného ústrojenstva. Prezentácia finálnej verzie prebehla na práve prebiehajúcom autosalóne v čínskom Guangzhou, kde bol vystavený aj prototyp bez bočných dverí, ktorý mal čo najnázornejšie predviesť prednosti multimediálneho systému Qoros MMH (Multi Media Hub). Ten sa má stať štandardnou výbavou všetkých výbavových stupňov (tie ponesú mená Active, Style, Style Plus a Excite). Srdcom sústavy, ponúkajúcej všestrannú konektivitu a čiastočnú správu vozidla cez aplikáciu v smartfóne, je osempalcový dotykový displej na stredovej konzole.

Nový Qoros 3 City SUV bude poháňaný zážihovým preplňovaným štvorvalcom s objemom 1,6 l, ktorý bude dodávaný vo výkonových verziách 92 a 115 kW (125, resp. 156 k), výkonnejší z nich má krútiaci moment 210 Nm v od 1 750 až po 5 000 ot./min. Silnejšia verzia vozidla v kombinácii s šesťstupňovou, manuálne radenou prevodovkou zaistí zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 10,1 sekundy. S príplatkovou, tiež šesťstupňovou, avšak dvojspojkovou skriňou DCT sa akcelerácia predĺži na 10,8 s. Kombinovaná spotreba má činiť 6,8, resp. 6,9 l/100 km, najvyššia rýchlosť oboch verzií je 208 km/h.

Crossover od Qorosu stojí na podvozku s relatívne dlhým rázvorom 2 6 94 mm, čo potvrdzuje, že sa Číňania opäť pokúsia ponúknuť veľa miesta za málo peňazí. Auto je 4 452 mm dlhé, 1 854 mm široké a 1 504 mm vysoké, takže je o 67 mm vyššie ako predvolené hatchback Qoros 3. Nové SUV bude vznikať v dielňach čínskej továrne v Changshu na rovnakej linke ako ostatné modely. Na vybraných trhoch sa objaví ešte pred koncom tohto roka.

Pokračujte na ďalší príspevok »