Výroba nových EČV sa už spustila, so zelenými je koniec. Výroba v štátnej akciovke má ušetriť milióny eur

V Automobilových opravovniach Ministerstva vnútra sa spustila výroba očakávaných nových evidenčných tabuliek vozidiel.

Vydané  Text: 

V Automobilových opravovniach Ministerstva vnútra (MV) SR sa už naplno rozbehla výroba nových tabuliek s evidenčným číslom vozidiel, informovalo Ministerstvo vnútra SR na tlačovej konferencii v Banskej Bystrici.

„Budeme vyrábať EČV oveľa lacnejšie. Kapacita linky je taká, že do budúcna budeme môcť riešiť aj ďalšie projekty pre potreby štátu, samospráv či komerčného sektora. Návratnosť tejto investície je približne päť rokov,“ povedal Roman Mikulec, dočasne poverený minister vnútra.

Nové tabuľky s evidenčnými číslami s novou schémou má už viac ako 3500 vozidiel, informuje rezort.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Rezort vnútra túto službu zabezpečuje vo svojej réžii, odhaduje úsporu z verejných financií za štyri roky vo výške približne 4,8 milióna eur.

„Pri najčastejšie používanej EČV, kde jednotková cena bola 7 eur bez DPH za kus, sme sa dostali na 3,7 eura bez DPH za kus, čo nám vyprodukuje ročnú úsporu päť miliónov eur,“ hovorí generálna riaditeľka sekcie ekonomiky MV SR Oľga Grausová.

„Každý jeden z modulov výrobnej linky má výrobnú kapacitu nastavenú inak. Celá linka je postavená na objem maximálne 2,2 milióna kusov ročne,“ povedal projektový manažér Automobilových opravovní MV Bystrík Mucha.

Nová schéma evidenčných čísiel vozidiel obnáša nielen zrušenie okresných skratiek (BA, SC, KE, PP a pod.), ale aj zmenu typu písma.

Nastali tiež **legislatívne zmeny, ktoré sú pre motoristov výhodné**. Evidenčné čísla sú po novom viazané na vozidlo a priaznivá zmena nastala aj v samotnom procese prepise vozidla, ruší sa dvojkrokový prepis vozidla.

Inzercia

Inzercia








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.