Polícia počas akcie „Autobus“ odsledovala vodičov kamiónov. Nepoučili sa

Polícia opäť počas akcie s názvom „Autobus“ pokutovala vodičov nákladných áut. Tí svojim správaním na ceste častokrát veľmi riskujú.
Vydané  Text: 
Pred časom sme vám priniesli informáciu, podľa ktorej Polícia Slovenskej republiky nasadila do prevádzky špeciálny autobus. S jeho pomocou dohliada na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky predovšetkým v radoch vodičov nákladných áut. Tí totiž mnohokrát nevenujú pozornosť vedeniu motorového vozidla a v niektorých prípadoch to môže končiť vážnou dopravnou nehodou či neprejazdným úsekom cesty. Polícia v týchto dňoch opäť do služby nasadila svoj autobus a priniesla nelichotivé čísla.

Pozor! Polícia nasadila na vodičov kamiónov a autobusov novinku. Sľubuje si od toho vyššiu bezpečnosť na cestách

Polícia si v týchto dňoch poriadne preklepne vodičov kamiónovej a autobusovej dopravy. Nasadila totiž policajný autobus, ktorý monitoruje ich správanie.

### Na diaľnici takmer každý… Príslušníci PZ SR na úseku diaľnice D1 medzi Bratislavou a Trnavou kontrolovali správanie a dodržovanie pravidiel cestnej premávky vodičov nákladných áut. Práve oni si totiž mnohokrát neuvedomujú, ako riskujú tým, že používajú mobilný telefón pri vedení vozidla, ktoré má častokrát aj desiatky ton. Okrem toho sa polícia zamerala aj na dodržiavanie bezpečných rozostupov medzi vozidlami a taktiež aj na vzájomné predchádzanie nákladných áut. To totiž podľa zákona tiež nie je na diaľniciach dovolené. „*Z ôsmich vodičov nákladných vozidiel bolo možné vidieť, že päť z nich sa dopustilo priestupku proti bezpečnosti a plynulosti premávky,*“ uviedol riaditeľ odboru dopravnej polície Prezídia Policajného Zboru Tomáš Vrábel pre [TASR](https://www.teraz.sk/slovensko/pocas-dopravno-bezpecnostnej-akcie-kam/673005-clanok.html). Najhoršie na výsledkoch akcie je, že za posledné roky nedošlo vôbec k žiadnej náprave v správaní vodičov nákladných áut a ani k zlepšeniu celkových výsledkov.
### Kontroly budú pokračovať Aj s prihliadnutím na výrazné nerešpektovanie pravidiel cestnej dopravy sa polícia rozhodla v podobných akciách pokračovať. Tomáš Vrábel na margo výsledkov zdôrazňuje: „*Jedine takto môžeme pozitívnym spôsobom ovplyvniť dopravno-bezpečnostnú situáciu.*“ Zákon pritom hovorí pomerne jasne. Obsluhovanie telefónneho, telekomunikačného alebo audiovizuálneho zariadenia vodičom sa trestá uložením pokuty v správnom konaní až do výšky 300 eur a zároveň aj možnosťou uloženia zákazu činnosti vodičovi až na dobu dvoch rokov. Telefón alebo iné zariadenie, ktoré akýmkoľvek spôsobom ovplyvňuje pozornosť vodiča za volantom nikdy nepoužívajte. Veľakrát sa už stalo, že v dôsledku nepozornosti vznikla vážna dopravná nehoda, ktorá mala tragické následky.

Polícia spúšťa novú akciu s názvom SITO. Na koho si posvieti tentokrát?

Polícia Slovenskej republiky si tento mesiac posvieti na vodičov, ktorí jazdia pod vplyvom alkoholu. Počas novej bezpečnostej akcie sa však zameria aj na iné porušenia pravidiel cestnej premávky.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia




Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.