Toto bude predajný trhák aj na Slovensku! Poznáme prvé ceny nového MG4

Značka MG vracia úder, v Európe bude predávať zaujímavý elektrický hatchback za cenu auta so spaľovacím motorom.
Vydané  Text: 
Britskú značku MG pred niekoľkými rokmi vzkriesil čínsky koncern SAIC, vďaka ktorému došlo k obnoveniu výroby a postupnému rozširovaniu predajnej siete na starom kontinente. Len pred niekoľkými mesiacmi pritom **oznámila značka MG vstup aj na slovenský trh,** kde už začal predaj prvých SUV modelov ZS a EHS. VIDEO z uvedenia značky na náš trh si môžete pozrieť aj na našom YouTube kanáli. ### VIDEO ### ELEKTRICKÝ HATCHBACK Nedávno predstavený kompaktný hatchback MG4 chce rozmermi konkurovať autám ako Volkswagen Golf, Kia Ceed či Peugeot 308. Pokiaľ ide o samotné rozmery, **MG4 sa môže pochváliť dĺžkou 4 287 mm, šírkou 1 836 mm a výškou 1 504,** pričom rázvor náprav je na úrovni 2 705 mm. Namiesto kombinácie spaľovacích alebo hybridných jednotiek však **na trh prichádza výhradne ako elektrické vozidlo.** Cieľom značky však bude ponúknuť **plnohodnotné rodinné auto za cenu, ktorá sa blíži k ekvivalentne vybaveným spaľovacím modelom.** Na domácom trhu vo Veľkej Británii štartuje MG4 na úrovni 25 995 libier (30 650 eur) so štandardnou 51 kWh batériou a dobrou úrovňou výbavy vrátane dotykového infotainmentu a podporou mobilnej konektivity. Je pravdepodobné, že **základná cena na slovenskom trhu podlezie hranicu 30 000 eur,** čím sa nové MG4 zaradí k najdostupnejším novým elektrickým autám na trhu.
Verzia Long Range (predĺžený dojazd) sa môže pochváliť 64 kWh batériou **s kombinovaným WLTP dojazdom 450 km, pričom v mestskej premávke sľubuje výrobca až 579 km na jedno nabitie.** Tieto hodnoty sa MG podarilo dosiahnuť efektívnym pohonom s priemernou spotrebou len 16 kWh/100 km. O samotný pohon sa postará elektromotor na zadnej náprave s výkonom 125 alebo 150 kW, ktorý zabezpečí slušné zrýchlenie z 0 – 100 km/h už pod 8 sekúnd. Automobilka sa tiež chváli rozložením hmotnosti medzi nápravami v pomere 50:50 a vodičom sľubuje „pôžitok z jazdy“. **Neskôr by mali do ponuky pribudnúť aj verzie s pohonom 4×4.** Vďaka použitiu akumulátorov s rozumnou kapacitou nebude problém nabiť MG4 z 10 na 80 % už za 35 minút vďaka podpore 135 kW výkonu nabíjania (DC).
### VERZIE MG4 *prepočet na základe cien z Veľkej Británie* * SE Standard Range (51 kWh) – od 30 650 eur * SE Long Range (64 kWh) – od 33 000 eur * Trophy Long Range (64 kWh) – od 36 000 eur




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox.