Volkswagen poodhaľuje elektrický Passat. Koncept ID. AERO zažije svetovú premiéru už za pár dní

Volkswagen po úspechoch modelov ID. 3, ID. 4 a ID. 5 v Európe pomaly orientuje svoju pozornosť na ďalšieho člena svojej rodiny ID. Tentokrát pôjde o elektromobil zasadený do vyššej strednej triedy. Môžeme teda hovoriť o nástupcovi Passatu?
Vydané  Text: 
Volkswagen opäť rozširuje svoju rodinu modelov ID. Zatiaľ ide len o nákresy pripravovaného konceptu s názvom ID. AERO, ktorý je primárne určený pre čínsky trh. Už na prvý pohľad auto zaujme výrazným aerodynamickým tvarovaním karosérie, elegantným dizajnom a priestrannou siluetou. **Svetová premiéra štúdie je naplánovaná na pondelok 27. júna o 14:00**. Uskutoční sa formou digitálnej prezentácie. ### Osvedčená technika Dizajnová predprodukčná vízia Volkswagen ID. AERO rozširuje úspešnú rodinu modelov ID. od nemeckého giganta. Tentokrát však pôjde o **model, ktorý je zasadený do vyššej strednej triedy** a má byť súčasťou programu ACCELERATE, ktorý automobilka pred časom predstavila. Podobne ako ostatné modely s názvom ID., aj pripravovaný **koncept vsádza na modulárnu platformu MEB**. Rovnako tak aj navonok nadväzuje na súčasný dizajnový jazyk modelov VW, avšak tentokrát ho implementuje na limuzínu.
Výrazné tvarovanie karosérie má za cieľ znížiť odpor vzduchu a predĺžiť dojazd na jedno nabitie.
Mimoriadne výraznými prvkami štúdie sú podľa nákresov predné partie a línia strechy. Spredu auto pôsobí uhladene, akoby bolo vyrobené z jedného kusu materiálu. Vďaka presným líniám prednej časti a aerodynamickému tvarovaniu strechy bol docielený nízky súčiniteľ odporu vzduchu, ktorý by budúcemu sériovému autu mala zabezpečovať nízku spotrebu a skvelý dojazd. ### Do Európy príde v roku 2023 **Začiatok predaja sériového auta, postaveného na koncepcii načrtnutej štúdiou ID. AERO, je v roku 2023**. Najskôr sa elektromobil objaví na showroomoch v Číne. V priebehu toho istého roka sa však dočkáme aj verzií určených pre severoamerický, respektíve európsky trh. Je teda pravdepodobné, že vízia ID. AERO ukazuje budúce dizajnové smerovanie Volkswagenu Passat v elektrickej verzii. **Pre náš trh by sa novinka mala vyrábať v Emdene**.

TEST: Volkswagen ID.4 GTX je najlepším európskym elektromobilom. K dokonalosti mu chýba naozaj málo!

Pozreli sme sa na zúbok Volkswagenu ID.4 GTX. Je označenie GTX elektrickým ekvivalentom GTI alebo ide skôr o marketing?




Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.