Novú generáciu Mitsubishi ASX uvidíme už o 3 mesiace! Poznáme motorizácie, ktoré sa objavia pod kapotou

Nová generácia crossoveru Mitsubishi ASX sa odhalí už v priebehu septembra.
Vydané  Text: 
Mitsubishi posutpne odhaľuje tajomstvá nového modelu ASX. Automobilka najnovšie zverejnila prehľad dostupných motorizácií pod kapotou. Mnohých motoristov poteší prítomnosť benzínových agregátov, na výber však bude aj hybridný variant. Pohonné ústrojenstvá si Mitsubishi požičia od koncernových súrodencov Renault a Nissan. **Základom nového crossoveru bude benzínový litrový motor s preplňovaním,** ktorý sa bude ponúkať so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou. **Pre zákazníkov požadujúcich vyšší výkon má byť k dispozícii preplňovaná jednotka 1,3 litra s priamym vstrekovaním** v spojení so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou, alebo sedemstupňovou dvojspojkovou automatickou prevodovkou (7DCT). ASX novej generácie bude prvým európskym modelom značky Mitsubishi s plne hybridným pohonom (HEV). Ten kombinuje benzínovú jednotku 1,6 litra s dvoma elektromotormi a automatickou viacrežimovou prevodovkou typu „dog gearbox“. Vrcholom modelovej ponuky bude plug-in hybridné prevedenie (PHEV). Systém PHEV, zahŕňajúci benzínový motor 1,6 litra v spojení s dvoma elektromotormi a batériou s kapacitou 10,5 kWh, má byť v segmente B-SUV v rámci automobilovej aliancie Renault-Nissan-Mitsubishi jedinečný. **Mitsubishi ASX novej generácie tak kráča v šľapajach plug-in hybridných SUV Outlander PHEV a Eclipse Cross PHEV.** Nové ASX bude postavené na podvozkovej platforme CMF-B automobilovej aliancie Renault-Nissan-Mitsubishi a vyrábať sa bude v španielskom závode Valladollid automobilky Renault.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Dopravná poradňa

Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.