Honda a General Motors spájajú sily! Chcú vyrábať dostupné elektromobily pre masy

GM a Honda sa tiež zamerajú na štandardizáciu vybavenia a procesov s cieľom zvýšiť kvalitu, produktivitu a dostupnosť elektrických vozidiel pre spotrebiteľov.
Vydané  Text: 
Výrobcovia tvrdia, že táto spolupráca umožní globálnu výrobu „miliónov“ elektrických vozidiel vrátane kompaktných crossoverov. **Nové modely budú založené na globálnej elektrickej architektúre poháňanej batériovou technológiou Ultium od GM.** Obe automobilky si už stanovili ambiciózne ciele pre elektromobily. Honda sa snaží dosiahnuť uhlíkovú neutralitu na globálnej báze do roku 2050 a GM dúfa, že do roku 2035 bude mať rad modelov s čisto elektrickým pohonom. *„Spoločnou prácou nasmerujeme ľudí na celom svete k elektromobilom rýchlejšie,“* uviedla vo vyhlásení generálna riaditeľka GM Mary Barra. Spoločnosti odmietli poskytnúť približnú cenovku nového elektromobilu, ale Ken Morris, výkonný viceprezident GM pre programy elektrických, autonómnych a palivových článkov, povedal, že vozidlá sa umiestnia pod Chevrolet Equinox EV, a to veľkosťou aj cenou. GM uviedol, že Equinox EV, **ktorý príde na trh v roku 2023, bude začínať na približne 30 000 dolároch.** Môžeme tak predpokladať, že nové elektrické vozidlá podlezú túto magickú hranicu. Rick Schostek, výkonný viceprezident pre korporátne operácie v americkej Honde uviedol, že automobilka sa bude snažiť o cenovú paritu so svojimi vozidlami so spaľovacími motormi, ale poznamenal, **že zníženie cien elektromobilov na úroveň spaľovacích áut bude chvíľu trvať.** Automobilky nateraz plánujú vyrábať elektromobily už vo svojich existujúcich závodoch. ### Ako fungujú nabíjacie stanice pre elektromobily?




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!