V Kalifornii stojí liter benzínu 1,30 €! Napriek tomu môže každý vodič dostať od štátu až 730 eur na palivo!

Kalifornia bojuje so zdražovaním pohonných hmôt. Do pomoci plánuje investovať viac ako 9 miliárd dolárov.
Vydané  Text: 
Vysoké ceny pohonných hmôt si vyberajú svoju daň aj v Spojených štátoch, pričom najvyššie ceny má v priemere štát Kalifornia. **Miestna vláda teraz pripravuje plán, ktorý má pomôcť obyvateľom Kalifornie zmierniť následky rastúcich cien PHM.** Na kompenzáciu nákladov im plánuje tamojšia vláda poskytnúť palivovú kartu s kreditom a bezplatnú alebo zľavnenú verejnú dopravu. **Podľa AAA sa priemerná cena za liter benzínu v Kalifornii pohybuje na úrovni 1,30 eur/l, čo je o zhruba 30 centov/l viac než v okolitých štátoch.** Guvernér Gavin Newsom, v snahe podporiť rezidentov Kalifornie, vyzýva na distribúciu finančných prostriedkov obyvateľom s registrovanými vozidlami s cieľom pomôcť obmedziť vplyv týchto nezvyčajne vysokých cien paliva na životnú úroveň. **Každý obyvateľ s registrovaným vozidlom by mal nárok na dve palivové karty s kreditom 400 dolárov. Dokopy by si tak každý motorista mohol prilepšiť o 800 dolárov (730 eur).** Celkové náklady by sa prijatím tohto opatrenia mohli vyšplhať až na 9 miliárd dolárov. Kalifornský guvernér sa tiež pokúša odložiť plánované zvyšovanie daní na benzín a naftu, ktoré mali do rozpočtu štátu priniesť viac ako 1 miliardu dolárov. **Zvýhodnení však nebudú len majitelia osobných motorových vozidiel, pretože zákonodarcovia chcú pomôcť aj tým, ktorí využívajú verejnú dopravu.** Kalifornia plánuje vyčleniť 750 miliónov dolárov na podporu miestnych autobusových a železničných spoločností, ktoré budú poskytovať bezplatnú verejnú dopravu až na tri mesiace. Táto podpora bude prínosom pre približne tri milióny obyvateľov Kalifornie, ktorí využívajú verejnú dopravu.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!