Volkswagen sa pripravuje na predstavenie špeciálnej edície Golfu. O čo pôjde?

Volkswagen si pre nás pripravuje niečo špeciálne…
Vydané  Text: 
Volkswagen Golf je nepochybne jedno z najvšestrannejších áut na trhu. Okrem jeho klasickej verzie je totiž k dispozícii aj ako „[offroad](https://www.autoviny.sk/testy/123113/test-volkswagen-golf-alltrack-20-tsi-4motion-deklaracia-nezavislosti)“, ale taktiež aj ako [silné športové kombi](https://www.autoviny.sk/novinky/122609/neprehliadnite-volkswagen-golf-r-variant-prinasa-viac-miesta-poriadnu-silu-a-maximalku-az-270-kmh) či [hatchback](https://www.autoviny.sk/novinky/122160/volkswagen-golf-gti-oslavuje-45-narodeniny-vo-velkom-style-specialna-edicia-nema-obmedzovac-rychlosti). Teraz sa však zdá, že Volkswagen má pre svojich skalných fanúšikov pripravenú ďalšiu špecialitu. Pôjde totiž o NFT. ### Notably Fast Transporter **NFT však v tomto ponímaní nie je Non-fungible token (zo sveta kryptomien), ale niečo špeciálnejšie**. Automobilka na svojom Facebooku zverejnila zatiaľ tajuplný status, v ktorom je na obrázku vidieť siluetu Golfu, ktorý však nezodpovedá žiadnemu prevedeniu z aktuálnej ponuky. **Volkswagen navyše k obrázku pridal aj popis, v ktorom hovorí, že sa chystá predstaviť NFT (Notably Fast Transporter)**. Celé predstavenie má prebehnúť už vo februári. Pôjde pravdepodobne o špeciálnu verziu Golfu, odvodenú z prevedení GTI alebo R. **Fotografia však odhaľuje, že auto má na 5. dverách pomerne masívny spojler**. Niet teda pochýb, že ak sa bude jednať o skutočné auto, pôjde o poriadnu špecialitu.
### Vstup do kryptosveta? Navyše samotný názov NFT nemusí odkazovať len na skratku, ktorú popísala automobilka. Môže ísť akýmsi spôsobom o limitovanú edíciu, kde sa predpokladá nárast ceny. Práve z toho dôvodu mnohí investori na svete nakupujú NFT. Na druhú stranu stále existuje možnosť, že sa automobilka rozhodla ísť v šľapajach modernej doby, a že skutočne predstaví istú formu digitálneho NFT. Ak by tak bolo, Volkswagen by sa pridal k značkám ako [Lamborghini](https://www.lamborghini.com/en-en/news/lamborghini-presents-the-space-key) či [Nissan](https://driving.ca/auto-news/entertainment/us2-3-million-bid-on-canadian-nissan-nft-fails-art-sells-for-us220000), ktoré už koketujú alebo rovno predstavili digitálne verzie svojich najobľúbenejších modelov. Nám teda nezostáva nič iné, ako čakať na to, čo si pre nás VW pripravil.

Vyskúšali sme ľudový Golf s 1.5 TSI za 18 000 eur! V tomto je lepší než jeho drahšie verzie

Volkswagen Golf Limited 1.5 TSI je dôkazom, že dobré auto nemusí stáť veľa peňazí.




Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »