Januárový auto motor a šport vychádza s 3 prílohami, anketou a súťažami o celkom 171 cien

Okrem tradičnej prílohy GENTLEMAN sú v čísle aj špeciálne prílohy VOLKSWAGEN a E-MOBILITA a celkovo tri súťaže: predplatiteľská, čitateľská s anketou a tretia o parfumy.
Vydané  Text: 
Od pondelka 13. decembra 2021 je v predaji úplne nové vydanie časopisu **auto motor a šport – január 2022** (č. 01/2022). Na januárovom čísle s **Nissanom Qashqai** na titulke sme významne zapracovali, a tak spolu s časopisom dostanete hneď TRI PRÍLOHY V CENE. Prvou je tá s názvom **GENTLEMAN**, ktorej pútačom je rozhovor s Filipom Jančíkom a testy áut s vysokou hodnotou, druhá príloha je špeciálna a týka sa vyhradne značky **VOLKSWAGEN**. Ide o súčasť časopisu, v ktorej nájdete naše testy nových modelov VW, poradcu pri kúpe crossoveru T-Cross, predstavenie atraktívneho SUV-kupé Taigo a tiež podrobnosti k stratégii výrobcu až do roku 2023. Treťou prílohou je **špeciál E-MOBILITA**, ktorá je samostatným časopisom pribaleným k januárovému číslu auto motor a šport. Pre každého čitateľa je dôležitý náš tradičný novoročný **kalendár automobilových noviniek v roku 2022**. Máme sa na čo tešiť. Zvýšenú pozornosť sme v tomto čísle venovali aj súťažiam, tri umožňujú vyhrať až **171 vecných cien**, podrobnosti uvádzame v tomto príspevku nižšie. Špeciálne nás zaujímajú názory čitateľov na časopis, práve účasťou v ankete sa zapoja do jednej zo súťaží. Nižšie nájdete náš výber obsahu, ktorý v plnej podobe nájdete v auto motor a šport č. 02/2022. Opäť pripomíname možnosť nákupu [predplatného časopisu auto motor a šport](https://www.autoviny.sk/info/118217/predplatne-auto-motor-a-sport), a to ako tlačeného časopisu, tak aj jeho elektronickej verzie s výrazným cenovým zvýhodnením. Časopis vám každý mesiac príde do domov schránky a/alebo si ho budete môcť prečítať v predstihu na tablete alebo akomkoľvek smart zariadení. ### Testy áut v čísle *(číslo strany, výrobca a model)*
* 62 Aston Martin Vantage V12 * 28 Audi RS 3 * 50 **BMW iX** * 26 **Ford Mustang Mach-E** * 30 Ford Puma * 30 Hyundai Bayon * 30 Kia Stonic * 56 Mazda MX-30 * 42 **Nissan Qashqai** * 48 Opel Vivaro-e * 36 **Peugeot 308** * 100 Piaggio Beverly 400 S * 72 **Porsche 911** * 54 Renault Twizy * 46 Suzuki Swift Sport * 127 VW Golf Alltrack * 115 VW ID.4 GTX * 125 **VW Polo** * 131 **VW Taigo** * 113 VW T-Cross * 117 VW Tiguan * 121 **VW Tiguan Allspace**
### Vyberáme z obsahu:
* **ZAHRIEVACIE KOLO: NEMECKÉ ŠPORTOVÉ IKONY**. Nemecké automobilky pripravili za ostatných 75 rokov na pretekárske okruhy viacero víťazných modelov. Vybrali sme z nich šesť a opäť sme ich postavili na štart.
* **KALENDÁR NOVINIEK 2022**: Aké autá prídu počas roka 2022? Vždy je ich dosť a my prinášame kompletný prehľad, ktorý ocení každý fanúšik motorizmu, ale aj tí, ktorí zvažujú nákup nového auta. * **ŠKODA KAROQ FACELIFT**: Kompaktné SUV od českej automobilky sme mali možnosť vidieť naživo priamo v Mladej Boleslavi, prinášame naše prvé dojmy.
* **PRVÁ JAZDA S FORD MUSTANG E-TECH**: Keď sme na facebooku zverejnili fotografi e z prvých jázd s Fordom Mustang Mach-E, vzbudili veľa kontroverzných reakcií. Ako mohol Ford spraviť svojej ikone niečo také, ako ju vybaviť elektrickým pohonom? * **PRVÁ JAZDA S AUDI RS 3 SPORTBACK**: Je trocha bacuľatejšie ako predchodca, no vďaka cielenému prírastku svalovej hmoty a výbornej práci nôh sa teraz Audi RS 3 zmenilo z päťvalcového maskota na plnokrvné zviera.
* **POROVNÁVACÍ TEST FORD PUMA, KIA STONIC A HYUNDAI BAYON**: Malé crossovery sa nás snažili presvedčiť o tom, ktorý z nich je praktickejší a lepšie pripravený na nástrahy každodenného života. Do parády sme vzali iba verzie s mild-hybridnými pohonmi.
* **TEST PEUGEOT 308 PHEV**: V žiarivej modrej Vertigo sa priplížil nový Peugeot 308 plug-in hybrid do našej podzemnej garáže. A my ho čerstvo dobitý zoberieme von na test pod jesenným slnkom.
* **TEST NISSAN QASHQAI 1.3 DIG-T Mild Hybrid**: Nissan robí v poslednom čase také skoky vpred, až treba zvýšiť pozornosť. Nový Nissan Qashqai prekvapil hneď na niekoľkých úrovniach. Jednou z nich je kvalita.
* **TEST BMW iX xDRIVE40**: Testovaný model nie je ani prvé elektrické vozidlo od BMW, ani prvé, ktoré vzniklo iba ako elektromobil. No je prvé, ktoré sa k nám dostalo s najmodernejšou generáciou tohto pohonu. * **TEST RENAULT TWIZY URBAN 80**: Vyrába sa už od roku 2012, no k nám dorazil až teraz. A my si kladieme otázku, či náhodou nie je ideálnym riešením na problémy preplnených ciest.
* **PRÍLOHA GENTLEMAN: ROZHOVOR S HUSLISTOM FILIPOM JANČÍKOM**. Filip Jančík je nielen známy huslista a šoumen, ale aj ambasádor značky Volkswagen. Svojej kreativite dáva veľmi rád voľnosť nielen v oblasti hudby, ale aj pri organizácii rôznych podujatí. Porozprávali sme sa s ním o hudbe, tvorivosti, ale aj o autách.
* **ASTON MARTIN VANTAGE V12 SPEEDSTER A COUPÉ: EXCELENTNÝ PÁR**. Vybrali by ste si radšej rebelský Speedster alebo klasické kupé? Pri Heritage Twins od Zagata odpadá táto ťažká voľba, pretože tieto exkluzívne modely na báze Aston Martinu Vantage V12 v limitovanej sérii 19 kusov sa predávajú len spoločne v dvojbalení.
* **PORSCHE 911 CARRERA 4 CABRIOLET: AKO STE SA UČILI?** Povzdychov o tom, že na to, aby sme mali niečo, po čom veľmi túžime, sme sa mali lepšie učiť, sme už počuli mnoho. Osobne si to vravím po každom stretnutí s Porsche 911. V akejkoľvek jeho verzii.
* **PREDPLATITEĽSKÁ SÚŤAŽ O 100+1 CIEN**: Čitatelia, ktorí si predplatia v termíne 13. 12. 2021 – 31. 1. 2022 ročné predplatné časopisu AUTO MOTOR A ŠPORT v cene 36 €, budú zaradení do zlosovania o 100 + 1 cien. Môžu tak vyhrať **autokameru PROFIO X5**, 50 kávovarov **TCHIBO EASY** alebo jednu z 50 encyklopédií **HUBY – Veľká encyklopédia**.
* **ČITATEĽSKÁ ANKETA**: Chceme poznať váš názor! Odpovedzte nám na pár otázok, aby ste nám pomohli vytvárať taký časopis, ktorý naozaj budete chcieť čítať. Nechceme to zadarmo – 60 z vás má šancu na výhru, ako 10× kávovar TCHIBO EASY, 20× kniha Grilovanie doma a záhrade, 10× kozmetická sada North for men ORIFLAME alebo 20× kozmetická sada ADIDAS.
* **SERVIS: TEST ŽIAROVIEK**. Už zase je tu zima – a s ňou rozčarovanie nad slabým svetlom halogénových svetlometov väčšiny áut. To sa dá lepšími žiarovkami rýchlo zmeniť. V rámci laboratórneho testu sme preverili aj nové žiarovky LED-retrofit.
* **KLASIK: BOL RAZ JEDEN MUSTANG**. Je fascinujúce pomyslieť si, aký obrovský vplyv môže mať jedno auto na imidž celej značky. Mustang je ikona, ktorá však vznikla z tých najpragmatickejších príčin.
* **FORMULA 1: DO POSLEDNEJ CHVÍLE**. Skončila sa jedna z najnapínavejších sezón Majstrovstiev sveta formule 1 v celej histórii motoristického športu. A bola to naozaj dráma.
#### ŠPECIÁLNA PRÍLOHA VOLKSWAGEN: Testy, tajné projekty a stratégie do roku 2023
* **PREDSTAVENIE VW TAIGO**: SUV so športovou siluetou kupé je žiadaný artikel a mnohí boli doslova na ihličkách, kedy také niečo vyrobí aj Volkswagen. Stalo sa. A už teraz je jasné, že nový VW Taigo bude hit. * **TAJNÉ PROJEKTY: PLÁN AKCELERÁCIE**. Wolfsburg hrá na dve strany. Napriek elektrickej ofenzíve s modelmi radu ID. nezabúda ani na stále veľmi obľúbené spaľovacie motory. Tie zatiaľ musia zarábať peniaze, kým elektromobilita naberie obrátky.
* **TEST VW GOLF ALLTRACK 2.0 TSI 4Motion**: Ak existuje auto, ktoré dá vášmu životnému štýlu maximálnu slobodu, Golf Alltrack má k nemu sakramentsky blízko. Je to švajčiarsky nožík medzi autami. Môžete ho vziať kamkoľvek, nikde sa nestratí. * **TEST VW POLO 1.0 TSI 95k DSG Style**: Keď nechcete prísť o to najlepšie zo sveta technológií, ale zároveň potrebujete malé, kompaktné auto, ponúka Polo veľmi zaujímavú odpoveď
* **TESTY VW TIGUAN ALLSPACE 2.0 TDI, 2.0 TSI a 1.5 TSI**: Keď potrebujete naozaj veľa priestoru, Volkswagen Tiguan Allspace je na to ideálny kandidát. Keď v ňom hľadáte vysoký výkon a pohon 4 × 4, máte na výber, či chcete benzínový alebo naftový motor. Ktorý je lepší? Porovnali sme dve inak takmer identické verzie a testovali sme aj tretiu s motorom 1.5 TSI a pohon predných kolies. Tiguan sa neoplatí podceňovať.
* **TEST VW ID.4 GTX**: Už žiadne kompromisy! Volkswagen ID.4 je dospelým elektromobilom, ktorému sa nemusíte prispôsobovať. * **PORADCA PRI KÚPE: VW T-CROSS**. Vyskladať si malý crossover nebolo nikdy jednoduchšie!
#### SAMOSTATNÁ PRÍLOHA E-MOBILITA v auto motor a šport č. 01/2022
* **ČO DOKÁŽE WALLBOX?** Aby sa elektromobilita poriadne rozbehla, je potrebných mnoho čiastkových krokov. Kľúčové je budovanie infraštruktúry, a to aj u vás doma. Prinášame 10 najdôležitejších odpovedí na tému domácich nabíjacích staníc tzv. wallboxov
* **ELEKTRICKÁ OFENZÍVA 2022**. Ešte pred niekoľkými rokmi sme si mysleli, že nástup elektromobility bude skôr postupný. Dnes to vidíme inak – práve rok 2022 môžeme považovať za prelomový, pretože automobilky predstavia a uvedú do predaja modely, ktoré by mali v ich predajných číslach zohrávať kľúčové úlohy. Pripravili sme pre vás výber nových elektromobilov, ktoré podrobnejšie spoznáme práve počas budúceho roka.
* **MÝTY A FAKTY O ELEKTROMOBILITE**. Sú elektromobily skutočne ekologickejšie ako autá so spaľovacím pohonom? Je pravda, že by bolo potrebné trakčné akumulátory meniť už po piatich rokoch? Nabíjanie musí trvať hodiny a hodiny? Majú elektromobily skutočne tak krátky dojazd, že pre bežného motoristu sú stále neakceptovateľné. Toto všetko sú vážne otázky, na ktoré si verejnosť zaslúži korektné odpovede bez vyhýbania sa dôležitým skutočnostiam. V prílohe E-MOBILITA odpovedáme práve na tieto a ďalšie otázky o elektromobiloch a elektromobilite ako takej.
Obsah časopisu auto motor a šport č. 01/2022
### Kompletný obsah auto motor a šport č. 01/2022 **JAZDY A TESTY** *(číslo strany a téma)* * 26 **Ford Mustang Mach-E** vzbudil svojím menom pozornosť. * 28 **Audi RS 3** pripomína, že malé vozidlá vedeli kedysi jazdiť aj pekelne rýchlo. * 30 **Malé čiastočné hybridy** v súboji o to, kto namiešal lepšiu kombináciu. * 36 **Peugeot 308** dostal celkom zásadné zmeny interiéru aj exteriéru. Ako pomohli? * 42 **Nissan Qashqai** býval kráľom svojej triedy. Ako odoláva náporu konkurentov? * 46 **Suzuki Swift Sport** vám ukáže, že na veľa zábavy netreba extra veľa koní. * 48 **Opel Vivaro-e**, čiže elektrická dodávka? A kde má čosi také vôbec zmysel? * 50 **BMW iX** posúva mníchovskú automobilku do nového elektrického veku. * 54 **Renault Twizy** vám vyčarí úsmev na tvári. To je jedno čím, možností je mnoho. * 56 **Mazda MX-30** je elektromobil, s ktorým sme absolvovali aj servisnú prehliadku. * 62 **Aston Martin Vantage V12** jednoducho rieši dilemu či kupé alebo kabrio. * 72 **Porsche 911** ako kabriolet a s pohonom všetkých kolies? Kde mám od neho kľúče? **PREDSTAVUJEME** * 22 **Kalendár noviniek** prehľadne zobrazuje, kedy príde na trh vaše obľúbené auto. **EXTRA** * 57 **Gentleman** prináša čítanie, ktoré vám spríjemní nielen vianočné sviatky. **ROZHOVOR** * 84 **Roman Török, šéf BECEP-u**, o neustálom zvyšovaní bezpečnosti na cestách. **SERVIS** * 86 **Technický slovník** vysvetľuje známe aj neznámych motoristické termíny . * 88 **Test žiaroviek** poradí, ako čo najlepšie porazíte obdobie temna na cestách. * 94 **Parkovanie** je večná téma, ktorá dostala nové pravidlá hry. Nemusia sa vám páčiť. **LIFESTYLE** * 96 **Klasické Mustangy** majú svoje čaro. Zvlášť, keď vám ich predstaví nadšenec. * 100 **Piaggio Beverly 400 S** vám v meste dodá takú dávku energie, že vám bude malé. * 102 **Vínna cesta** nás tentoraz zaviedla do Serede, domova Huberta a bubliniek. **ŠPORT** * 104 **Formula 1** prišla o jedného z velikánov. Preteky a súboje vtedy ustupujú do úzadia. * 105 **Rely WRC** opäť vyhral Francúz a opäť Sébastien. Ako 17-krát za ostatných 18 sezón. * 113 **Špeciál Volkswagen** prináša prehľad najhorúcejších noviniek značky ### Štatúty súťaží, ktoré súvisia s auto motor a šport č. 01/2022 * [Čitateľská anketa](https://www.autoviny.sk/info/123142/statut-propagacnej-a-reklamnej-sutaze-citatelskej-ankety-casopisu-auto-motor-a-sport) * [MONTBLANC EXPLORER ULTRA BLUE](https://www.autoviny.sk/info/123141/statut-propagacnej-a-reklamnej-sutaze-montblanc-explorer-ultra-blue-auto-motor-a-sport) * [LAURA BIAGIOTTI ROMA UOMO GREEN SWING](https://www.autoviny.sk/info/123140/statut-propagacnej-a-reklamnej-sutaze-laura-biagiotti-roma-uomo-green-swing-auto-motor-a-sport)








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!