Nová Škoda Karoq sa už odhaľuje. Prvé skice ukazujú, že výrazne dozrela

Modernizovaná Škoda Karoq sa ukazuje na prvých skicách. Dostala dynamickejší vzhľad a príde aj nová technika.
Vydané  Text: 
Už len pár dní nás delí od oficiálneho predstavenia modernizovanej Škody Karoq. Tento čas chce česká automobilka skrátiť postupným odhaľovaním detailov o modernizovanom SUV, ktoré bolo prvýkrát predstavené v roku 2017. **Po štyroch rokoch tak prichádza Karoq a novou vizážou, ale taktiež aj s novou technikou**. Dizajn novinky sa nesie v aktuálnom trende, ktorý nastolil nový Kodiaq. **Karoq sa v predných partiách vyznačuje širšou, šesťuholníkovou maskou chladiča, na ktorú plynule nadväzujú predné svetlomety**. Tie sú celkovo užšie a prinášajú charakteristický svetelný podpis. Nové svetlomety navyše dodali prednej časti dynamickejší charakter.
Prepracované sú aj tradičné druhé svetlá umiestnené pod tými hlavnými. V Nižších výbavách je tu umiestnená hmlovka a vo vyšších výbavách je tu zase samostatný LED modul. Prednému nárazníku navyše dominuje obrovský otvor, ktorý je po stranách lemovaný kontrastnými lištami. **Zadné partie priniesli taktiež viacero kľúčových zmien. LED technológia, ktorá bola pôvodne len v obrysových svetlometoch sa dostala aj na smerovky, ktoré sú po novom dynamické**. Nechýba ani pre Škodu typický svetelný podpis do tvaru písmena C. **Auto pôsobí zozadu širšie vďaka novému tvarovaniu svetlometov, sú užšie ako doteraz, a taktiež aj vďaka predĺženému strešnému spojleru**. Prepracovania sa dočkal aj nárazník, ktorý je o niečo ostrejší s výrazným čiernym difúzorom.
**Modernizovaný Karoq bude mať svoju oficiálne digitálnu premiéru už 30. novembra**. Na bližšie informácie ohľadom použitej techniky si zatiaľ musíme ešte počkať.




Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!