Bez očkovania už v automobilke nemôžu pracovať. Zamestnanci musia splniť svoju povinnosť do 4. januára, Mercedes tak dal zamestnancom v USA dostatok času

Tí, ktorí sa naďalej budú odmietať očkovať proti covidu, prídu o prácu.
Vydané  Text: 
„*Očakávame, že drvivá väčšina našich zamestnancov predloží doklady o očkovaní pred termínom*,“ uviedla spoločnosť Mercedes-Benz USA [pre agentúru Reuters](https://www.reuters.com/world/us/boeing-mercedes-us-worker-rebellion-swells-over-vaccine-mandates-2021-11-02/) ako vyjadrenie k najnovšiemu rozhodnutiu, že všetci zamestnanci budú musieť byť povinne zaočkovaní. Severoamerické zastúpenie nemeckej automobilky Mercedes-Benz už v októbri prostredníctvom e-mailu pre zamestnancov prijalo bezpečnostné opatrenie, podľa ktorého musí byť každý zamestnanec spoločnosti v Spojených štátoch zaočkovaný proti ochoreniu COVID-19. Toto nariadenie prichádza v čase, keď sa v Spojených štátoch dvíha vlna nevôle zamestnancov nielen leteckých spoločností, ktorí sú zásadne proti očkovaniu proti ochoreniu COVID-19. Podľa Reuters ide až o polovicu všetkých zamestnancov leteckých spoločností. Dôvod, pre ktorý sa títo ľudia búria, spočíva v povinnosti očkovania pre zamestnancov štátnych dodávateľov, ktoré zaviedol prezident Joe Biden. Zamestnanci spoločností, ktoré pre štáty dodávajú služby či tovary, musia byť plne zaočkovaní do 8. decembra 2021. Reuters uvádza, že niektoré štáty, najmä Texas, sa teraz musia pripravovať na početné žaloby od ľudí, ktorí odmietajú očkovanie z rôznych dôvodov, okrem názorových aj zdravotných a náboženských. Odpor voči tomuto nariadeniu môže potenciálne viesť k tomu, že tisíce amerických pracovníkov prídu o prácu, čím sa ohrozí už aj tak pomalé oživenie amerického hospodárstva, upozorňujú odboroví lídri, pracovníci a vedúci predstavitelia spoločností. Právni experti však uviedli, že očkovanie v záujme verejného zdravia je legálne. Najvyšší súd USA zamietol niekoľko spochybnení nariadenia, pričom najvyšší súd minulý týždeň odmietol apel zdravotníckeho pracovníka, ktorý žiadal o náboženskú výnimku z povinnosti očkovať sa proti COVID-19. Mercedes-Benz USA síce nepatrí k týmto štátnym dodávateľom, ale prezieravo sa už pripravuje na možné budúce nariadenia z Bieleho domu. Americký Mercedes tak bude od 4. januára 2022 zamestnávať výhradne plne zaočkované osoby. Mercedes vo svojom vyhlásení uviedol, že dal zamestnancom 90-dňovú lehotu, aby splnili túto novú požiadavku, a dodal, že dve tretiny zamestnancov v USA (okrem pracovníkov v továrni v Alabame) už poskytli dôkaz o očkovaní. Vakcíny sú dnes najefektívnejším spôsobom, ako zabrániť hospitalizácii a úmrtiam na COVID-19, najmä v prípade extrémne nákazlivého variantu vírusu Delta, ktorý môže spôsobiť infekcie dokonca aj u plne zaočkovaných.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.