Lincoln odhalil model Anniversary, jazda v ňom má pripomínať „tichý let“

Ak sa vám zapáčilo úchvatné Audi Skysphere, potom na novom Lincolne necháte oči tiež.
Vydané  Text: 
Spomínate si, keď značka Lincoln uviedla na trh model [Nautilus](https://www.autoviny.sk/novinky/117617/toto-je-suv-lincoln-nautilus-ukradol-dizajn-continentalu-a-spravil-dobre)? Dizajn vtedy nového SUV z roku 2017 priamo nadviazal na limuzínu Lincoln Continental a ponúkol elegantný zovňajšok s nápadným prémiovým charakterom. Americkému Lincolnu sa v uplynulých rokoch skutočne darí vyrábať pekné autá a zdá sa, že aktuálny dizajnový jazyk automobilky možno nazvať neoklasicistický. Nebude to tak ale vždy. Najnovšie sa automobilka prihlásila o pozornosť verejnosti koncepčným automobilom s názvom **Anniversary**, čo znamená *výročie*.
Ak vám koncept príde povedomý, vedzte, že sa skutočne nápadne podobá na [AUDI SKYPSHERE](https://www.autoviny.sk/novinky/122718/autonomna-jazda-nastavovanie-celkovej-dlzky-a-dizajn-z-inej-galaxie-privitajte-audi-skysphere-concept):

Autonómna jazda, nastavovanie celkovej dĺžky a dizajn z inej galaxie. Privítajte Audi skysphere concept!

Dizajn auta pripomínajúci vesmírnu loď je len čerešničkou na torte v podaní Audi skysphere concept. Štúdia, ktorá bude odhalená už o pár dní so sebou prináša hypermodernú techniku umožňujúcu meniť jej celkovú dĺžku!

Koncept vytvorili študenti z ArtCenter College of Design a podľa ich predstavy ide o víziu vozidla značky Lincoln po roku 2040. Má dve dvere, štyri miesta na sedenie a jazdí s neustálym pripojením na internet, autonómne, zdieľane a elektricky. Anglické pojmy connected, autonomous, shared a electric (C.A.S.E.) stoja za perspektívnou filozofiou automobilky, ktorá chce ponúkať jazdné dojmy „tichého letu“ (Quiet Flight driving).
Lincoln Anniversary nebude putovať do výroby a ani do predaja, keďže ho ale automobilka uviedla cez svoje oficiálne komunikačné kanály, je verejným záväzkom, že práve týmto smerom by sa Američania mohli vybrať. Automobily značky Lincoln sa v súčasnosti nedajú kúpiť na Slovensku, najbližšie si modely tejto značky môžete zakúpiť u našich susedov v Českej republike.

Taliani predviedli najkrajšie dvojdverové kupé sveta! Z DaVinci vám padne sánka

Nádherné Gran Turismo inšpirované odkazom DaVinciho s dĺžkou takmer päť metrov.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Rozhovor

Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.
  • LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

    Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox.