Horúca správa: Kia sa spojila s Uberom, do ulíc sa dostane 30-tisíc elektromobilov tejto značky

Dohoda upevní postavenie spoločnosti Kia ako hlavného dodávateľa elektrifikovaných vozidiel, do roku 2025 má v Európe jazdiť až 30-tisíc áut na batérie.
Vydané  Text: 
Spoločnosti Kia Europe a Uber oznámili **prelomové partnerstvo v oblasti elektrickej mobility**, ktoré urýchli zavedenie pokročilých plne elektrických vozidiel (BEV= battery electric vehicles) v Európe, vďaka čomu budú mestá čistejšie a tichšie. Spoločnosť Kia v rámci tohto partnerstva poskytne vodičom spoločnosti Uber svoje **najmodernejšie BEV vozidlá** – vrátane ocenených modelov e-Niro a e-Soul.

Veľký test: Týždeň s Kia e-Soul Platinum 64 kWh (spotreba, výbava, batožinový priestor, ceny a poznatky z jázd)

Zvažujete kúpu Kia e-Soul? Pripravili sme pre vás veľký test, aby ste sa vedeli rozhodnúť lepšie. Kia e-Soul avizuje mestský dojazd 648 kilometrov a častokrát býva zaraďovaná medzi crossovery a malé esúvečka. Nesedí vám ani jeden z tých údajov? Vedzte teda, že všetky vychádzajú z reality.

Cieľom spoločnosti Uber ako jedného z popredných poskytovateľov mobility v Európe je výrazné zníženie uhlíkových emisií v celom svojom vozidlovom parku a do roku 2030 sa plánuje stať platformou pre mobilitu s nulovými emisiami. V záujme splnenia tohto cieľa sa spoločnosť Uber zaviazala, že do roku 2025 bude mať **v uliciach najväčších európskych miest**, ako sú Londýn, Paríž či Amsterdam, až 130-tisíc aktívnych vozidiel BEV. Obe spoločnosti ďalej posilnia svoje strategické spojenectvo, v rámci ktorého ponúkne Kia svoje najmodernejšie BEV vozidlá minimálne na 20 európskych trhochi. Model Kia e-Niro je vďaka svojej všestrannosti, hospodárnosti a vysokej konštrukčnej kvalite, ako aj sedemročnej záruke, považovaný za dokonalé riešenie pre tento sektor, pretože spĺňa požiadavky tak vodičov spoločnosti Uber, ako aj ich zákazníkov. Kia e-Niro vďaka reálnemu dojazdu 454 kilometrov v prípade verzie s výkonom 64 kWh a elegantnej karosérii v štýle crossoveru ponúka plnú funkčnosť BEV vozidla s nulovými emisiami v spojení s praktickým využitím. V kabíne sa snúbi moderný dizajn s veľkorysým a mohutným vnútorným priestorom spolu so špičkovou konektivitou a technológiou informačno-zábavných systémov, ktorá dopĺňa hnaciu sústavu vyznačujúcu sa nulovými výfukovými emisiami. Lítiovo-iónový polymérový akumulátor modelu e-Niro sa nabije na 80 percent kapacity už za 54 minút pomocou rýchlonabíjačky s výkonom 100 kW na jednosmerný prúd (DC).

Najlepší elektromobil je Kia e-Niro, ukázal rozsiahly prieskum medzi majiteľmi elektrických áut

Ak zvažujete kúpu elektrického auta a chcete mať istotu o jeho kvalite, zamerajte sa práve na Kiu e-Niro. Opäť získal najlepšie hodnotenie od reálnych majiteľov.

### Skúška BEV vozidla na vlastnej koži Spoločnosti Kia a Uber v rámci širšej kompetencie partnerstva vypracujú spoločnú marketingovú a vzdelávaciu kampaň na ďalšiu propagáciu BEV vozidiel pre vodičov spoločnosti Uber. Spoločnosť Kia zároveň ponúkne vodičom skúšobné jazdy, aby im umožnila vyskúšať si na vlastnej koži jej plne elektrické vozidlá bez emisií. Spoločnosť Kia sa pri vývoji zameriava na popularizáciu BEV vozidiel – ťažiskového prvku svojej transformačnej stratégie s názvom „Plán S“. Svoju globálnu ponuku produktov plánuje posilniť 11 novými modelmi BEV, ktoré chce uviesť na trh do roku 2026, pričom sedem z nich bude vyvinutých na základe pokročilej globálnej elektrickej modulárnej platformy E-GMP. Medzi tieto nové modely bude patriť rad osobných automobilov, športové úžitkové vozidlá (SUV) i viacúčelové vozidlá (MPV) z viacerých segmentov, pričom každé z nich bude vybavené špičkovými technológiami v odvetví na podporu rýchleho nabíjania a diaľkovej jazdy.

Luxusný elektromobil za ľudovú cenu. Kia predčasne spustila predaj EV6, máme kompletný cenník aj popis výbav!

Elektromobil EV6 je prelomovým automobilom značky Kia, od dnešného dňa je spustený jeho predpredaj aj na Slovensku.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia
„Partnerstvo so spoločnosťou Uber je predzvesťou ďalšieho významného míľnika v oblasti BEV vozidiel a udržateľnej bezemisnej mobility v Európe,“ hovorí Jason Jeong, prezident spoločnosti Kia Europe. „Na prvom mieste je zabezpečenie čistého ovzdušia v preplnených mestách a centrách miest – a tiež dôraz na to, aby boli tieto oblasti tiché a zbavené hluku z automobilov. Dôležité partnerstvo so spoločnosťou Uber je významným krokom vpred pri uskutočňovaní tohto cieľa a sme veľmi hrdí na to, že môžeme ponúknuť našu paletu pokročilých BEV vozidiel, počnúc modelmi e-Niro a e-Soul.“ Jamie Heywood, regionálny manažér spoločnosti Uber pre severnú a východnú Európu, uviedol: „Sme hrdí na to, že spolupracujeme so spoločnosťou Kia na tom, aby mali vodiči v celej Európe prístup k najlepším elektrickým vozidlám svojej triedy. Mobilita s nulovými emisiami je pre nás viac než len cieľ – je to nevyhnutnosť. Európa sa opäť otvára a sme odhodlaní zohrať svoju úlohu pri čistení mestskej dopravy. Toto partnerstvo má kľúčový význam posunúť elektrifikáciu našej platformy v Európe do roku 2025.“

TEST: Kia Sorento je rodinné auto roka, ukážeme vám prečo

V Spojených štátoch sa Kia pochválila tým, že jej model Sorento v sedemmiestnej verzii získal ocenenie Najlepšie rodinné auto roka 2021. Súhlasíme s tým, že si Kia titul zaslúži a pozreli sme sa do takejto sedemmiestnej verzie, aby sme vám ukázali praktickú stránku tohto priestranného SUV.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.