Plány „poisťovne Tesla“ odhalené. Tak toto majiteľov určite nepoteší!

Plány Tesly na vlastnú poisťovňu dostávajú čoraz presnejšie kontúry. K stanoveniu výšky poistného vraj chce využívať dáta zbierané z vozidiel.
Vydané  Text: 
Pri vyjadreniach Elona Muska sme si už zvykli, že informácie dávkuje s chirurgickou presnosťou. Povie presne toľko, aby vzbudil záujem, no súčasne si nechá dosť priestoru na ďalšie manévre. A platí to aj v prípade sľubovaného výhodného poistenia. Pred časom sa zakladateľ automobilky Tesla vyjadril, že majitelia jeho vozidiel platia neúmerne vysoké poistné. Svoje tvrdenie opieral o fakt, že autá Tesla, vybavené modernými bezpečnostnými systémami, sú v porovnaní s klasickými autami podstatne menej rizikovejšie. **Na internete sa medzičasom objavila správa, že Tesla plánuje k stanoveniu výšky poistného využívať dáta, ktoré zo svojich automobilov zbiera**. Poistné by sa malo platiť mesačne a jeho výška vraj bude závisieť od toho, ako konkrétny majiteľ auta jazdí. Ak niekto jazdí agresívne, nedodržuje bezpečný odstup či prekračuje povolenú rýchlosť, za poistné by si mal priplatiť. Možno si poviete, že toto riešenie má logiku a konečne niekto k stanoveniu výšky poistného pristupuje férovo. Čiastočne samozrejme možno s týmto názorom súhlasiť. Agresívny vodiči nepochybne spôsobujú viac dopravných kolízií a nehôd. Je tu ale jedno ALE. **Je to ešte využívanie, alebo už zneužívanie dát, ktoré Tesla zo svojich automobilov zbiera?** Ak sa uvedené informácie, pochádzajúce z neautorizovaného zdroja potvrdia, bude každému nad slnko jasnejšie, že „Veľký brat nás sleduje“. Vždy, stále a za každých okolností. Na mieste je teda otázka, či to nie je neprimeraný zásah do súkromia. Tieto informácie tiež potvrdzujú oprávnenosť tvrdenia, že dáta z inteligentných automobilov sa v budúcnosti stanú veľmi žiadaným a ceneným obchodným artiklom. **Čo si o tom myslíte? Súhlasili by ste s tým, aby ste vo svojom aute pod neustálym dohľadom a odmenou vám bolo lacnejšie poistenie?**








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!