Pozrite si prvé oficiálne zábery novej Kie Sportage! Bude mať interiér ako luxusné Mercedesy

Aktuálna generácia patrí k najpredávanejším modelom značky v Európe a na trh prišla ešte v roku 2015. Na tento úspech chce automobilka, pochopiteľne, nadviazať aj s pripravovaným nástupcom, ktorý už pomaly klope na dvere. Za zaujímavé tiež považujeme, že po rokoch globálnych modelov sa výrobcovia postupne vracajú k regionalizácii portfólia. **Európania tak dostanú vlastný Sportage, ktorý bude… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Aktuálna generácia patrí k najpredávanejším modelom značky v Európe a na trh prišla ešte v roku 2015. Na tento úspech chce automobilka, pochopiteľne, nadviazať aj s pripravovaným nástupcom, ktorý už pomaly klope na dvere. Za zaujímavé tiež považujeme, že po rokoch globálnych modelov sa výrobcovia postupne vracajú k regionalizácii portfólia. **Európania tak dostanú vlastný Sportage, ktorý bude iný než ten predávaný za veľkou mlákou alebo v Ázii.** Vzhľad kompaktného SUV bude založený na „zjednotení protikladov“, ktoré má byť cestou k mladistvo pôsobiacemu vzhľadu. Nech už sa za týmito marketingovými rečami skrýva čokoľvek, veríme, že výsledok bude prinajmenšom zaujímavý. Podľa posledných správ má nová generácia naďalej vychádzať z technického základu odvodeného od koncernového súrodenca Hyundai Tucson. **Veľmi podobný by mal byť aj výber motorizácií a prevodoviek.** Rátať tak môžeme s benzínovými, naftovými, ale tiež aj hybridnými pohonnými jednotkami. Úplne inak však na tom bude Sportage z pohľadu dizajnu. Veľkou revolúciou prejde najmä interiér s prepojenými displejmi prístrojového panela a multimediálneho systému. Podobný koncept už nejaký ten čas využíva napríklad prémiová značka Mercedes-Benz. Kia však plánuje toto vyhotovenie posunúť ešte ďalej a **samotné displeje by mali byť nielen natočené na vodiča, ale dokonca zakrivené v priestore.** Na konkrétne informácie a technické špecifikácie si však budeme musieť ešte pár mesiacov počkať. Piata generácia obľúbeného kompaktného SUV by sa na európskom trhu mala **predstaviť po letných prázdninách.** A my sme zvedaví, čo si pre nás Kia pripravila tentokrát.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.