Renault končí s R.S., ale nie so športovými autami: Nový názov dáva zmysel a poteší všetkých auto-moto fanúšikov

Značka Renault informovala o tom, že jej divízia športových modelov R.S. prechádza historickými zmenami.
Vydané  Text: 
Značka Renault informovala o tom, že jej divízia športových modelov R.S. prechádza historickými zmenami. **Renault Sport (R.S.)** síce končí ako názov, ale nie ako koncepcia – nové športové modely značky Renault sa odteraz budú volať Alpine (Alpine Cars), čo je značka dobre známa všetkým. Zmena v názve sa stáva platnou od 1. mája 2021 a jedná sa o jednu zo súčastí strednodobého plánu **[Renaulution](https://www.autoviny.sk/novinky/121994/vidite-dobre-toto-je-novy-renault-5-znacka-sa-vracia-k-staremu-dizajnu-ale-v-modernej-uprave)**. „Divízia Renault Sport Cars a Renault Sport Racing sa spojili do jedného subjektu pod značku Alpine. Alpine prináša vierohodnosť autentickej značky, schopnosti špecializovanej výroby, technické majstrovstvo a mediálny záujem spojený s pretekmi Formula 1. Tieto komponenty prinesú značke Alpine ešte vyššiu trhovú hodnotu práve v spojení so športovými vozidlami,“ uvádza slovenské zastúpenie značky Renault vo svojom vyhlásení.
Renault Megane R.S. a Alpine A110
### O značke Alpine Spoločnosť Alpine, ktorú v roku 1955 založil Jean Rédélé, sa v priebehu rokov presadila svojimi športovými vozidlami vo francúzskom štýle. V roku 2017 značka predstavila nový a historicky dôležitý model A110, športové auto verné nadčasovým zásadám spoločnosti Alpine v oblasti kompaktnosti, ľahkosti, agility a radosti z jazdy. V roku 2021 je vytvorená Alpine Business Unit, ktorá sa stáva sa značkou venovanou inovatívnym automobilom skupiny Renault a ktorá ťaží z dedičstva a know-how svojho historického závodu v Dieppe, ako aj z technických znalostí tímov Alpine Racing a Alpine Cars.

Vidíte dobre, toto je nový Renault 5. Značka sa vracia k starému dizajnu, ale v modernej úprave

Značka Renault pripravila prekvapenie. Stavila na retro vzhľad áut a plánuje ich predstaviť štrnásť do štyroch rokov.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Rozhovor

Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.
  • LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

    Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox.