V Čechách funguje zaujímavá automobilka. Svoje produkty exportuje do celého sveta!

Splniť si sen o vlastnej automobilke možno aj v dnešnej dobe. A netreba na to obrovské investície, ani špičkových vývojárov. Neveríte?
Vydané  Text: 
Z obrázkov je jasné, že sa nebavíme o firme vyrábajúcej brutálne malosériové elektrické superšporty. Nakoniec, takých firiem vzniká a zaniká v poslednej dobe neúrekom. Srdce malého chlapca, ktoré v nás stále drieme, pookrialo nad výrobkami firmy Czech Pedal Car. Musíme uznať, že sa majiteľ pustil do pre mnohých dopredu strateného boja. Konkurencia lacných ázijských výrobkov je veľká a našinec má do peňaženky väčšinou poriadne hlboko.
A úspech sa napriek tomu dostavil. Firma totiž stavila na dizajn modelov, ktoré písali históriu automobilizmu (nielen) v bývalom Československu. Druhým pilierom úspechu je pre mnohých až neuveriteľná kvalita a detailná vypracovanosť jej výrobkov. Masívny podvozok, kvalitné súčiastky, špičkové vypracovanie a možnosť detailnej personalizácie. Prvým modelom, ktorý firma použila ako vzor, bola kultová Škoda Felicia. Výrobný program postupne doplnila Škoda 1000 MB a nákladná Tatrovka. Aktuálne sa do výroby chystá ďalšia ikona – Tatra 603.
Šliapacie autíčko firma ponúka ako stavebnicu, zákazník si môže auto vyskladať podľa svojich predstáv nielen z pohľadu farby, ale aj rôznych doplnkov. Vybrať si dokonca možno aj farbu čalúnenia. Poctivosť výroby sa prejavila aj v záujme potenciálnych zákazníkov, firma svoje výrobky posiela do celého sveta. Asi tušíte, že toto autíčko si neobjednáte za pár eur. Podľa cenníka na stránke firmy budete na základný model potrebovať približne 600 €, na kultový model Rally Monte Carlo až rovných tisíc. Hoci to nie je práve malý peniaz, firma o zákazníkov núdzu nemá. Od začiatku svojho fungovania ich na zákazku vyrobila už približne 300.
Aktuálne majiteľ firmy zvažuje, či ku klasickým šliapacím autíčkam pridá aj modely vybavené elektromotorom. Doba si síce žiada svoje, no my dúfame, že volaniu moderny odolá. A deti si tak aj naďalej „vietor vo vlasoch“ budú musieť zaslúžiť vlastným pričinením. Pohyb je totiž to, čo im v dnešnej dobe veľmi často chýba.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.