Od budúceho týždňa nás čakajú prísnejšie kontroly! Toto musíte mať vždy pri sebe

Od stredy (27. januára) uvidíme na cestách viac policajtov ako zvyčajne. Dôvodom majú byť prísnejšie epidemiologické opatrenia a povinnosť nosenia certifikátu o negatívnom teste na COVID 19. Ako uviedol dočasný prezident Policajného zboru, Peter Kovařík, **hliadky budú pri kontrolách akceptovať len originálne potvrdenie o absolvovaní testovania,** avšak nemusí ísť len o typický modrý certifikát. Ak teda… Prečítať celé
Vydané  Text: 

Od stredy (27. januára) uvidíme na cestách viac policajtov ako zvyčajne. Dôvodom majú byť prísnejšie epidemiologické opatrenia a povinnosť nosenia certifikátu o negatívnom teste na COVID 19. Ako uviedol dočasný prezident Policajného zboru, Peter Kovařík, **hliadky budú pri kontrolách akceptovať len originálne potvrdenie o absolvovaní testovania,** avšak nemusí ísť len o typický modrý certifikát. Ak teda dostanete potvrdenie o negativite v inej forme, nemusíte sa báť pokuty. Policajti budú brať do úvahy viaceré formy originálneho osvedčenia, avšak každé **musí obsahovať povinné údaje, na základe ktorých môže byť certifikát spätne dohľadateľný k odberovému miestu.** Policajný zbor aktuálne pracuje so všetkými kapacitami a **pri kontrolách dodržiavania nariadení im pomáha aj mestská polícia.** „V čase krízy má rovnaké kompetencie ako Policajný zbor, a to aj v oblasti kontroly zákazu vychádzania aj dodržiavania hygienických opatrení,“ uviedol Peter Kovařík v rozhovore pre televíziu TA3. **Výšky pokút nateraz zostávajú na pôvodnej úrovni,** v blokovom konaní tak môžete pri porušení opatrení prísť o 1 000 eur a v správnom konaní až o 1 650 eur. V prípade menej závažných priestupkov môžu policajti riešiť problémy aj dohovorom. Od začiatku roka už pritom stihli preveriť viac než 9 600 priestupkov, z ktorých sa potvrdilo len 1 600. Najčastejšie ľudia porušujú povinnosť nosenia rúšok a viac než 360 ľudí chcelo dokončiť svoju karanténu predčasne. **Čo by ste mali mať pri sebe?** * Platný originál certifikátu o absolvovaní testovania s negatívnym výsledkom (povinné) * Tvárová maska, rúško alebo iné zakrytie nosa a úst (povinné) * Doklad o tom, kde a kedy vykonávate svoje povolanie (nepovinné, odporúčané) * Doklady totožnosti a povinnú výbavu auta Stiahnuť doklady zadarmo:




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



SERVIS / PORADŇA

Ak predávate jazdené auto, legálne môžete zvýšiť cenu o stovky eur

  • Na trhu sa nachádzajú tisíce a tisíce jazdených áut, každé z nich súťaží o pozornosť potenciálnych kupujúcich.

     Najlepšie preto je, keď sa odlišujú kompletnou servisnou históriou, čo najlepšou technickou kondíciou a čistotou. Niekoľko realistických tipov, ako zvýšiť hodnotu jazdeného auta a na čo dbať, aby sa zbytočne neznižovala.
  • AUTO ROKA SLOVENSKO

    Finále Auto Roka Slovensko sa blíži. Odborná porota už odovzdala svoje hlasy

  • Nová nezávislá súťažná anketa je zastrešená odbornou porotou zloženou z motoristických novinárov, influencerov a odbornej verejnosti.

     V nedeľu, 14. marca prebehli v areáli Slovakia ringu spoločné testovacie jazdy. Väčšina poroty svoje hlasy udelila priamo na mieste, absentujúci členovia budú hlasovať individuálnou formou.  Pokračuje tiež hlasovanie v internetovej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti.
  • Autopriemysel / Čínske automobilky

    Riaditeľ BMW prekvapil: Čína nie je hrozbou, clá na elektromobily nezvyšujte

  • Európski výrobcovia áut sa obávajú, že by Čína reagovala na európske clá rovnako. Pre BMW je Čína najväčším trhom a ostatné automobilky takisto preferujú zachovanie voľného trhu.

     Zatiaľ čo pre BMW a Mercedes nemusí byť Čína problémom, Stellantis a Renault nové lacné značky ohrozujú. 
  • Prvá jazda

    Prvý test nového VW Tiguan 1.5 eTSI: Je na mieste hovoriť o revolúcii?

  • Každý marketingový špecialista sa hrozí zadania, že má vytvoriť kampaň na produkt „pre každého“. Lenže Tiguan takým produktom je a zdá sa, že výrobca našiel recept na to, ako ho spraviť naozaj dobre.

     Nová generácia je síce podstatne drahšia ako predchodca, ale aj lepšie vybavená už v základnej výbave. Prikladáme aj slovenské ceny.