Pozrite si slovenský cenník novej Dacie Sandero! Je toto koniec lacných áut?

Dacia zverejnila cenníky pre nedávno predstavené Sandero a terénne ladené Sandero Stepway. Automobilka tým opäť potvrdzuje, že v danej triede nemá konkurenciu. **Sandero už tradične štartuje na čiastke, ktorá je výrazne pod hranicou 10 000 eur, v porovnaní s minulou generáciou však došlo k citeľnému zdraženiu.** Konkrétne hovoríme o 8 900€ za základnú výbavu obľúbeného hatchbacku. Rumunské malé… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Dacia zverejnila cenníky pre nedávno predstavené Sandero a terénne ladené Sandero Stepway. Automobilka tým opäť potvrdzuje, že v danej triede nemá konkurenciu. **Sandero už tradične štartuje na čiastke, ktorá je výrazne pod hranicou 10 000 eur, v porovnaní s minulou generáciou však došlo k citeľnému zdraženiu.** Konkrétne hovoríme o 8 900€ za základnú výbavu obľúbeného hatchbacku. Rumunské malé mestské auto vo výbave Access, s litrovým motorom SCe 65 s výkonom 49 kW a 5-stupňovým manuálom, tak predstavuje vstupnú bránu do nového modelového radu Dacie. Za túto základnú sumu dostanete z hľadiska asistenčných systémov pomerne slušne vybavené auto. Nechýba ABS, ESP, E-CALL systém či dokonca systém kontroly tlaku v pneumatikách. Ďalej môžete počítať s dennými LED svetlami, stretávacími LED svetlami či elektronickým otváraním predných okien. Mnohé zo spomínaných prvkov musia nové vozidlá poskytovať už v základnej výbave z dôvodu prísnejšej bezpečnostnej legislatívy. Ich prítomnosť sa však odzrkadlila na vyššej základnej cene nového Sandera. **KOMPLETNÝ CENNÍK NÁJDETE NIŽŠIE**
### Zlatá stredná cesta? Výbava Essential, ktorá začína na čiastke 10 250 € ponúka už v základe tempomat, centrálne uzamykanie dverí, automatické uzamykanie dverí po rozjazde či výškovo nastaviteľný volant. Z pohľadu multimédií určite poteší systém Media Control, ktorý umožňuje ovládanie rádia cez multifunkčný volant, displej integrovaný v palubnom počítači, prepojenie cez Bluetooth a dokonca podporu aplikácie Dacia Media Control. **Z pohľadu príplatkovej výbavy určite stojí za zmienku manuálna klimatizácia** (400 €), Media Display (250 €), predné hmlové svetlomety (100 €), metalický lak (440 €) alebo 15-palcové disky kolies FLEXWHEEL SORANE (120 €). ### Najvyššia výbava Najvyššia výbava Comfort, začínajúca na čiastke 10 400 € ponúka viacero motorizácií. Základom je SCe 65, TCe 90, TCe 90 CVT alebo TCe 100 LPG. **Na rozdiel od predchádzajúcich dvoch výbav, je k dispozícii aj automatická prevodovka CVT spriahnutá s benzínovým motorom TCe 90.** Za takúto kombináciu zaplatíte 12 400 €, čo je zároveň aj vrchol ponuky pre nové Sandero. Najvyššia výbava so sebou prináša všetky diely auta v rovnakej farbe, elektricky nastaviteľné a vyhrievané vonkajšie spätné zrkadlá, elektrické ovládanie okien vrátane ochrany proti privretiu či výškovo nastaviteľné sedadlo vodiča. Za príplatok 260 € potom môžete dostať aj vstavanú navigáciu s mapovými podkladmi pre Česko, Slovensko, Poľsko, Maďarsko, Estónsko, Lotyšsko a Litvu.
Samozrejmosťou je aj bohatá ponuka paketov, ktoré výrazným spôsobom rozšíria sériovú výbavu. Za zmienku určite stojí Paket Technológie Plus, ktorý pridá predné a zadné parkovacie senzory, zadnú parkovaciu kameru, systém sledovania mŕtveho uhla, hands-free kartu Dacia pre bezkľúčový vstup a štartovanie, elektronickú parkovaciu brzdu alebo lakťovú opierku s úložným priestorom. Tento paket pritom stojí len skvelých 550 €. **Ku všetkým výbavám a motorizáciám si môžete zakúpiť aj predĺžený servis na 4 alebo 5 rokov, respektíve 60 000 – 100 000 km.** V závislosti od výbavy a motorizácie je táto ponuka akciovo spoplatnená od 429 až do 679 €. Okrem toho je k dispozícii aj GARANCIA PLUS, ktorá pri rovnakých podmienkach, ako predĺžený servis, zahŕňa odstránenie mechanických, elektrických a elektronických porúch a poskytnutie asistenčných služieb DACIA ASSISTANCE. Opäť je cena priamo úmerná výbave a motorizácii. Akciovo sa pohybuje od 79 až do 189 €. ### Sandero Stepway na vrchole Okrem cenníka pre klasické Sandero, sme sa dočkali aj cien pre Sandero Stepway. To bude dostupné len so silnejšími litrovými motormi TCe 90 alebo TCe 100 LPG. V prípade TCe 90 a výbavy komfort, bude možné zakúpenie automatickej prevodovky CVT (13 850 €). Inak **bude Stepway dostupný v dvoch výbavách s tým, že základná cena je stanovená na 11 350 €.** Akciová cena navyše spôsobila, že počiatočná cena je rovnaká pre obe motorizácie. Táto akcia je však časovo obmedzená.
Podobne ako klasické Sandero, aj Stepway ponúkne pomerne zaujímavú sériovú výbavu. Už v základe – Essential – nebude chýbať manuálna klimatizácia, centrálne uzamykanie dverí s diaľkovým ovládaním, výškovo nastaviteľné sedadlo vodiča, svetelný senzor, LED denné a stretávacie svetlomety či celolakovaná karoséria. Vyššia výbava Comfort, ktorá začína na čiastke 12 650€, ponúkne na výber z bohatej škály paketov, pričom ten najzaujímavejší je určite, ako v prípade klasického Sandera, Paket Technológie Plus.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!