Kona N je už za dverami. Najväčšie tajomstvo odhalené!

Hyundai N je veľmi úspešný príbeh. Po hatchbackoch i30N a i20N prichádza na scénu ostrá verzia populárneho modelu Kona.
Vydané  Text: 
Modelový Kona sa dnes stáva svetovým unikátom. Na výber je totiž s klasickými spaľovacími motormi ako aj v hybridnej a čisto elektrickej verzii. A aby automobilka uspokojil aj záujemcov o niečo ostrejšie, pridáva športovú verziu Kona N. Uvedenie novinky na trh sa blíži, a tak Hyundai odhalil niekoľko technických údajov.
**Najdôležitejšou otázkou samozrejme bolo to, aký motor Kona N dostane.** Hoci maximálny výkon agregátu automobilka zatiaľ tají vieme aspoň to, že pod prednú kapotu technici vtesnali preplňovaný benzínový dvojliter, ktorému bude sekundovať osemstupňová dvojspojková automatická prevodovka N DCT. Túto kombináciu automobilka používa pri aktuálnej generácii Hyundai i30 N, a tak je pravdepodobné, že naladenie sústavy bude veľmi podobné (184 kW/250 k, 353 Nm). Rovnako ako ostatné modely N, aj nová Kona N bude vybavená rôznymi vysokovýkonnými jazdnými funkciami, ako je Launch Control, a nebude chýbať ani atraktívny zvukový prejav. Auto na prvých uvoľnených fotkách je ešte pokryté kamuflážou, a tak sú detaily karosérie zatiaľ neznámou. Jedno je však jasné.
**Zadnej časti budú, po vzore modelu i30N, dominovať dve poriadne široké koncovky výfuku!** S ostrým naladením auta budú samozrejme korešpondovať aj úpravy v kabíne. Očakávať možno športové sedadlá čiastočne čalúnené kožou a športový volant obšitý perforovanou kožou. A tu musíme výpočet informácií o novinke uťať. Viac podrobností o modeli Kona N automobilka však uvoľní už v najbližších týždňoch. „**Sme nadšení, že môžeme rozšíriť náš recept na úspech, ktorý sme vyvinuli s modelom i30 N a naposledy s modelom i20 N, na jedno z našich najobľúbenejších SUV na trhu** Povedal o pripravovanej novinke Andreas-Christoph Hofmann, viceprezident Prezident marketingu a produktov spoločnosti Hyundai Motor Europe. „**Pridaním modelu KONA do rodiny N sa naša značka vysokovýkonných modelov posunie na ďalšiu úroveň**.“








Pokračujte na ďalší príspevok »