Prekvapenie, nové SUV: Budúcu Kiu Niro nafotili počas testov v meste!

Nová generácia Kia Niro sa už pripravuje, zrejme upúta pozornosť fanúšikov svojho koncernového brata Hyundai Kona.
Vydané  Text: 
Vieme, na čo myslíte. Neprešla Kia Niro faceliftom iba nedávno? Odpoveď je áno, vynovený model *2020 Niro* debutoval sotva pred rokom. Kia sa však prirodzene pustila do príprav novej generácie a zdá sa, že je už tak ďaleko, že vývoj má za sebou. Práve prebiehajú cestné skúšky, čo dokazujú „špionážne“ fotografie zverejnené magazínom [MOTOR1.com](https://www.motor1.com/news/460970/2022-kia-niro-spy-photos/). To, že sa skutočne jedná o budúcu Kiu Niro, vieme len z tvrdení autora a jeho zdrojov. Automobil je totiž skytý pod rozsiahlym maskovaním plachtou, teda okrem približných proporcií a tvaru predných svetlometov nevieme identifikovať prakticky nič. Aj to ale stačí na to, aby sme pochopili, že hlavné svetlomety budú umiestnené nižšie, zatiaľ čo na hrane prednej kapoty budú svetlomety denného svietenia s LED technikou. Podobný dizajnérsky koncept nachádzame napríklad v Hyundai Kona. Zdá sa, že práve Kone by mohlo nové Niro trocha zavariť, pretože by na seba pritiahlo pozornosť eventuálnych zákazníkov. V súčasnosti sa zdá byť Niro menšie v porovnaní s Konou, za čo môže jeho vzhľad pripomínajúci skôr robustnejší hatchback ako crossover či malé SUV. V tomto ohľade víťazila práve Kona, pretože tá vyzerá ako malé SUV.

Nová Kia Niro: čo sa vlastne zmenilo?

Piaty najpredávanejší model značky vylepšil vzhľad i techniku, pozrite sa s nami na novinky podrobnejšie.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!