Najspoľahlivejšie auto strednej triedy je podľa Nemcov Opel Insignia. Až 98 percent kusov je bez akejkoľvek poruchy

Opel dokázal, že robí spoľahlivé autá spôsobom, ktorý nemožno spochybniť – priamo na nemeckých technických kontrolách.
Vydané  Text: 
Slovenské zastúpenie značky Opel informovalo o významnom úspechu automobilky v Nemecku. Podľa najnovšej správy združenia TÜV a na základe analýzy 8,8 milióna kontrol áut je model Insignia najspoľahlivejším autom strednej triedy. Celkovo pritom TÜV hodnotilo až 228 modelov automobilov, čo dodáva víťazstvu Insignie na hodnote. Podľa zistení TÜV je miera poruchovosti Insignie iba 2,2 percenta, čím si vydobyla striebornú pozíciu v celkovom rebríčku a prvé miesto v strednej triede. Pre zaujímavosť, rovnakú mieru poruchovosti vykázali aj Porsche 911 a Mercedes-Benz Triedy B, pričom úplne najlepšie si v rebríčku stál Mercedes-Benz Triedy GLC – to je už ale v porovnaní s Insigniou inak cenovo posadené vozidlo. Okrem toho v kategórii dvoj až trojročných vozidiel zvíťazila automobilka Opel v dvoch zo šiestich možných tried. Insignia pritom s dĺžkou 4 897, resp. 4 986 mm pri kombi, prekonáva hranice svojej vlastnej triedy. Rázvor dosahuje až 2 829 mm. Uvedené zistenia TÜV sú platné pre vozidlá s vekom do troch rokov. Celkovo sa ukázalo, že kvalita áut v Nemecku stúpa – zatiaľ čo minuloročný report odhalil, že úplne bez problémov prešlo až 68,8 percenta vozidiel, teraz to bolo už 70,4 percenta áut. Opel Insignia je v súčasnosti vlajkovou loďou nemeckej automobilky. Na Slovensku sa predáva vo verziách Grand Sport (sedan) a Sports Tourer (kombi) od 25 990 eur, respektíve 26 990 eur za verziu kombi. V najlepšej konfigurácii GSi 2,0 Turbo Start/Stop 169kW / 230k 4×4 s 9-stupňovou automatikou stojí 40 490 eur. Už v základnej výbave Edition pritom ponúka Full-LED svetlomety vpredu aj vzadu, vrátane LED hmloviek, dažďový senzor, 7″ dotykový audiosystém Multimedia s podporou Android Auto/Apple CarPlay, elektrická parkovacia brzda, automatická dvojzónová klimatizácia, varovanie pred čelnou kolíziou, varovanie pred vybočením z jazdného pruhu, protikolízne brzdenie LSCMB či dokonca aktívna kapota na ochranu chodcov a cyklistov. Predáva s benzínovými i naftovými motormi, s pohonom predných kolies, aj ako 4×4.

Nový Opel Insignia Grand Sport po facelifte prináša vylepšený vzhľad a špičkové LED svetlomety

Opel predstavil facelift svojej vlajkovej lode Insignia v predstihu bruselského autosalónu.


Celá tlačová správa: ### Správa TÜV 2021: Opel Insignia je najspoľahlivejším vozidlom strednej triedy * **Vlajková loď Insignia si v rebríčku spoľahlivosti vybojovala skvelé druhé miesto** * **V kategórii dvoj až trojročných vozidiel zvíťazila automobilka Opel v dvoch zo šiestich možných tried** * **Výsledky vychádzajú z 8,8 milióna rozsiahlych kontrol** Nemecká kvalita modelu Opel Insignia je potvrdená ďalším významným ocenením. Opel Insignia sa podľa najnovšej správy združenia TÜV – rebríčka spoľahlivosti, ktorý každoročne vyhodnocuje výskyt a závažnosť porúch jednotlivých modelov a značiek postavila na čelo svojej triedy. Navyše, Insignia s vynikajúcou priemernou mierou chybovosti a hodnotením 2,2 percenta získala striebornú medailu v celkovej klasifikácii. „Tešíme sa, že s modelom Opel Insignia sa na stupne víťazov dostal model strednej triedy od jedného z najväčších výrobcov automobilov na svete,“ povedal Joachim Bühler, výkonný riaditeľ združenia TÜV. Menej nedostatkov než ostatné vozidlá v príslušných triedach zaznamenal aj model Opel ADAM, ktorý s vynikajúcou priemernou mierou chybovosti len 3,7 percenta naďalej dominuje segmentu dvoj až trojročných malých vozidiel, rovnako ako minulý rok. „Nová správa združenia TÜV potvrdzuje našu vysokú úroveň kvality počnúc vlajkovou loďou až po malé vozidlá,“ uviedol Andreas Marx, riaditeľ spoločnosti Opel v Nemecku. „Samozrejme, neustále sa snažíme zvyšovať spokojnosť zákazníkov vo všetkých oblastiach. Náš cieľ – spoľahlivý Opel – plníme dnes viac než kedykoľvek predtým.“ Správa združenia TÜV je už od roku 1972 spoľahlivým zdrojom informácií o technickom stave vozidiel v Nemecku. Uvádza silné aj slabé stránky jednotlivých vozidiel rozdelené do tried podľa ich veku. Na účely správy TÜV 2021 sa analyzovalo zhruba 8,8 milióna rozsiahlych kontrol. V období od júla 2019 do júna 2020 sa kontrole podrobilo dvestodvadsaťosem rôznych modelov.

Test Opel Insignia Country Tourer 2.0 CDTI: Manažérsky sen

Najnovšia verzia Insignie dostala efektné oplastovanie a pohon všetkých štyroch kolies. Auto zároveň nestratilo nič zo svojich najväčších predností, medzi ktoré aj naďalej patrí priestor a pohodlie pre posádku. Dokáže poraziť plnohodnotné SUV?

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!